VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Her gün şahsi araçlarını yıkayan bazı 112 Acil Yardım İstasyonu personeli, görenlere “Burası 112 Acil Yardım İstasyonu mu, oto yıkama servisi mi” dedirtti.

Hemen hemen her gün özel araçların yıkandığı112 Acil Yardım İstasyonu önünde oluşan su birikintileri, geçen araçlar tarafından vatandaşların üzerine sıçratılıyor. Kirli su banyosu yapan vatandaşlar ise nereden geldiğini anlayamadıkları su birikintisinin gazabına uğramış oluyor.

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU
Taşeron kapsamında çalışan personeli ile yaptığı toplantılarda personele su israfı yapmamaları, gereksiz yanan elektrikleri söndürmeleri konusunda uyarılar yapan Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, taşeron kapsamında olmayan diğer personelden tasarruf yapmalarını istemiyor mu?

Bir yandan tasarruf yapılması talebi, diğer yandan ise Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki 112 Acil Yardım İstasyonu önünde araç yıkandığını görenler, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diyerek çelişkiye dikkat çekiyor.

112 İSTASYONU PERSONELİ NE İÇİN MAAŞ ALIYOR?
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki 112 Acil Yardım İstasyonunu araç yıkama istasyonuna çeviren bazı 112 personeli, acil vakalara müdahale etmek için mi yoksa araç yıkamak için mi maaş alıyor?

Araç yıkayacak kadar boş vakti olan 112 Acil Yardım İstasyon personeli, araç yıkamadığı zamanlarda ne yapıyor? Yoksa 112 Acil Yardım İstasyonlarında ihtiyaç fazlası personel mi çalıştırılıyor?

Müdürlükten açıklama geldi;

“05.08.2019 tarihinde Van Postası Gazetesi’nde yayımlanan Van Eğitim Araştırma Hastanesi kampüsü içerisinde bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu ile ilgili haber, Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından değerlendirilmiş ve aynı gün kusuru olabilecek personeller hakkında gerekli idari tahkikat başlatılmıştır.

Van il sağlık müdürlüğünün önceliklerinden birisinin 112 Acil sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımıza en hızlı ve en kaliteli şekilde ulaşmasını sağlamak olduğu unutulmamalıdır.

Sağlık teşkilatının 7 gün 24 saat büyük bir özveri ile her türlü zor şartlarda görevini gayretle yürüten acil sağlık hizmetleri personellerinin emekleri takdirle karşılanmaktadır.

Van il sağlık müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmanın birinci önceliğimiz olduğu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Editör: TE Bilisim