Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, doktor B.U. ile iş insanı S.D.'ye yönelik silahlı saldırı planını engellemeyi başardı. İhbar sonucunda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, bu kişilere kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet suçları kapsamında planlama yapıldığı tespit edildi. Edinilen bilgilere göre, yapılan ihbar üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri detaylı bir araştırma başlattı.
Yürütülen çalışmalar neticesinde olayla bağlantılı olduğu belirlenen şüpheliler S.A., G.M.K., K.F.G., K.Ö., E.Ö. ve İ.G., düzenlenen operasyonlar ile yakalandı. Şüphelilerin iş yerleri ve ikametlerinde yapılan aramalarda, olaya karışan kişilerin planladığı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çok sayıda tabanca ve fişek ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar, detaylı inceleme için muhafaza altına alındı. Ayrıca, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturmanın derinleştirildiği öğrenildi.
Cinayet Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Adliyeye çıkarılan şüphelilerden G.M.K., K.Ö., E.Ö. ve İ.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.A. ve K.F.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve ele geçirilen silahların başka suçlarla bağlantısının araştırıldığı bildirildi.



