Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan doktor öğretim görevlisi Fatih A., iddialara göre,‘ABD borsasında yüksek kazanç’ vaadiyle aralarında ünlü cerrahların da olduğu onlarca sağlık çalışanından milyonlarca lira toplayıp Paris’e uçtu. Mağdurlar arasında ünlü isimlerin estetik operasyonlarını gerçekleştiren cerrahlar da var.
Antalya, bölgenin en büyük hastanelerini içine alan milyonluk borsa vurgunu iddiasıyla çalkalanıyor. Türkiye’nin en ünlü cerrahlarının mağdur sıfatıyla ifade verdiği olayın başrolünde ise Akdeniz Üniversitesi’nde yıllarca anestezi teknikeri olarak çalışan, daha sonra akademik alanda gösterdiği başarılarla öğretim görevliliğine kadar yükselen Fatih A. var.
HEDEF SAĞLIK ÇALIŞANLARI
Fatih A., iddiaya göre kendi geliştirdiğini söylediği bir algoritma ve aplikasyon sayesinde Amerikan borsasında gece saatlerinde yapılan işlemlerden döviz bazında yüksek kazanç sağlandığını anlattı. Bu sayede de Akdeniz Üniversitesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Antalya Şehir Hastanesi’nde görev yapan çok sayıda sağlık çalışanından yüksek kazanç vaadiyle milyonlarca lira ve döviz topladı. Bazı mağdurların yatırım amacıyla satın aldıkları taşınmazların tapularını da satış işlemlerinin daha kolay yürütüleceği gerekçesiyle adına tescil ettirdi.




