Rize'de dev hastane projesinde sona yaklaşıldı: Yatak kapasitesi ve ameliyathane sayısı dudak uçuklatıyor
Rize'de dev hastane projesinde sona yaklaşıldı: Yatak kapasitesi ve ameliyathane sayısı dudak uçuklatıyor
İçeriği Görüntüle

Bakan Şimşek: Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Desteklemeye Devam Ediyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Mayıs 2026 tarihinde yaptığı açıklamada, döviz kazandırıcı faaliyetlerin desteklenmesine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Bakan Şimşek, döviz kazandırıcı hizmetler ve ihracatın ülke ekonomisi için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu alanlardaki teşviklerin süreceğini ifade etti. Açıklamada, özellikle turizm, lojistik ve yazılım gibi sektörlerdeki firmalara sağlanan desteklerin artırılarak devam edeceği kaydedildi.

Ekonomi yönetiminin, cari açığın kapatılması ve döviz rezervlerinin güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda, döviz kazandırıcı faaliyetlere yönelik teşvik mekanizmalarını yeniden yapılandırdığı belirtildi. Bakan Şimşek, 'İhracatçılarımızın ve döviz geliri elde eden tüm sektörlerimizin yanındayız. Bu kapsamda, KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kurumlarımız aracılığıyla sağlanan hibe ve kredi desteklerini daha da etkin hale getireceğiz' dedi.

Bakanlık yetkilileri, özellikle yeşil dönüşüm ve dijitalleşme alanlarında döviz kazandırıcı projelere öncelik verileceğini, bu sayede hem ihracatın artırılması hem de teknolojik bağımsızlığın güçlendirilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Ekonomistler, bu açıklamaları piyasalar için olumlu bir sinyal olarak değerlendirirken, teşviklerin uygulamadaki etkinliğinin takip edilmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle KOBİ'lerin bu desteklerden daha fazla yararlanabilmesi için bürokratik süreçlerin sadeleştirilmesi öneriliyor.

Kaynak: RSS