Doktorundan hizmetlisine kamu özel bütün sağlık çalışanları en insani haklara sahip olmalı ve hak ettikleri ücretleri almalıdır. Zam çalışanlara mesleklerine göre adil ve adaletli şekilde yansıtılmalı geçmiş emekleride göz ardı edilmemelidir. 6 yıl tıp okumuş, üstüne 5 yıl uzmanlık okumuş  bir cerrahın emeğinin karşılığı hakimin savcının yada bir milletvekilinin emeğinden daha az değildir.

personel sağlık net  / Özel haber

Yoğunbakımda sabaha kadar uykusuz 15-20 hastaya bakan bir hemşire ve onunla beraber görev yapan bir temzilik görevlisi çoğu devlet memurundan daha kutsal ve değerli bir iş yapmaktadırlar

Günümüz şartlarında sağlık personelinin en az yoksulluk sınırından maaş alması gerekmektedir. Kasım 2021 de ise yoksulluk sınırı 10 bin 250 liradır.

Pademide ayrıca gösterdi ki kim ne derse desin sağlık çalışanları toplumun hem en saygın hemde en kutsal işini yapıyorlar. Yaptıkları hizmetin parasal değerini kimse paha biçemez

Doktorlara zam önergesini hazırlayıp mescliste milletvekilerine sunan, yıllardır hak etmedikleri halde yönetici koltuklarını işgal eden, oturdukları yerlerden sahaya emir yağdıran dayıları sayesinde bürokrat olarak çalışan o üst düzeyler 2 yönetmelik 3 cümle kurup doğru düzgün bir zam yapacak metni ortaya dökemediler. 

İşte dün gördük. Sağlık Bakanlığındaki doktora zam verilmiş, afiliye aynı hastaneden görev yapan üniversite kadrosundaki doktora zam verilmemiş. Doktorlara zam hazırlığı ( yarım yamalak) yapılmış, biriside çıkıp ne olur ne olmaz doktora zam verilirse sağlık çalışanları da ister biz en azından çalışmasını yapalım kenarda dursun dememiş. Dün işte böyle bir çalışma olmadığı için herşey ertelendi.

Bir diğer konuda sendikalar, dernekler ve diğer platformların verdiği tepkiler.

Gece yarısı gelen sağlık personeline de iyileştirme yapılacak haberinden sonra kazanımı sahiplenme yarışına girildi. Yok bizim açıklamamızdan sonra, yok tepkimizi ortaya koyduk, vs vs

Bırakın köklü sendikaları geçen sene kurulan dernekler sayemizde sağlık çalışanları zam alıyor şeklinde sosyal medyadan açıklamalar yaptılar.

Başta 3 büyük sendika olmak üzere neredeyse tamamı sosyal medyadan birbirlerine girdiler. A Sendikasının eyleminde tepki amaçlı yakılan bir maket , b sendikasının eyleminde doktor maketi yaktılar denilerek c sendikası tarafından paylaşıldı.

Yakılan maket doktor değil, yakan sendika başka sendika vs vs

Siyasal düşünceler menfaat ve koltuk hırsı sağlık çalışanlarına zam verilmesinin önüne geçti

Herkes bir rant ve pay çıkarma derdinde. 

Doktor hemşireden, hemşire memurdan, memurda hizmetliden doğal olarak fazla maaş alır. Bu diğer bakanlıklarda da böyledir. Bir uzman çavuş çıkıp ben subay maaşı istiyorum diyemez. Bir astsubayda uzman çavuşla aynı maaş verilemez. Eğitim, diploma ve hizmet yılı önemlidir. 

Zam sonrası doktorlara saldırmak ne kadar aciz bir yaklaşım ise doktorunda sağlık personeli küçük görüp yukardan bakması kesinlikle kabul edilemez. 

Sosyal medyada bir haftadır doktor ve sağlık personeli ve kazanım avcılarının çatışması sürüyor. Hakaretler, kavgalar ise bize hiç yakışmıyor. Ortada ise zam namına hiç bir şey yok. 

kaynak : personel sağlık net

Editör: TE Bilisim