Dünya çapında yaklaşık 3 milyon insanın hayatını kaybetmesine ve 130 milyon kişinin hastalanmasına neden olan Covid-19 salgınında en çok etkilenenlerin başında sağlık çalışanları geliyor.

İspanya'da bir yoğun bakım hemşiresi, pandemiyle mücadelenin etkisini, bir yıl arayla çekilen iki fotoğrafını yan yana paylaşarak gözler önüne serince ülkesinde haberlere konu oldu.

Başkent Madrid'deki Gregorio Maranon Hastanesi yoğun bakım servisinde çalışan Víctor Aparicio, pandemi başlangıcındaki ve güncel halini gösteren fotoğraflarını "Yoğun bakım hemşiresiyim. Bu iki fotoğrafın arasında bir yıl fark var. Dışımdaki değişimin açık olduğunu düşünüyorum, içimdekini ise hayal edemezsiniz." sözleriyle paylaştı.

Aparicio, pandemi sürecinin etkisini ve gördüğü ilgiyi, "Bize zarar veren bir yıl oldu. En çok dikkatimi çeken artık saçım ve sakalımın beyazlarla dolu olmasıydı, viral olacağını düşünmemiştim."

40 yaşındaki hemşire, bir röportajında ekonomiye sağlıktan daha fazla önem verildiğini vurgulayarak, bu durumu 'saçmalık' olarak nitelendirdi.

Editör: TE Bilisim