30 Eylül 2020 tarihli Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu yıl içinde sağlık personeli alımı olacak mı? sorusunu da cevapladı. Bakan Koca şunları söyledi:

"Daha önce bir çalışma yapıldığını söylemiştim. önümüzdeki hafta, sayılar ve alanlar netleşmiş olacak. Bu alım bu yıl içinde olacak ve yeni açılan hastaneleri kapsayacak'' dedi

Sağlıkta yeni alım için çeşitli platformlarda ÖSYM'ye listelerin gittiği artık topun ÖSYM de olduğu söylemleri ortaya çıktı. Ancak ÖSYM'ye kadar giden bir çalışma olması için öncelikle 81 il sağlık müdürlüğüne bir yazı gönderilip ilinize .... sayıda..... branşta sağlık personeli alınacak. Hangi birimlere alım olacağını il olarak siz belirleyin denilmesi gerekmektedir. 14 Ekim itibariyle hiçbir il sağlık müdürlüğüne yeni alım için talimat gelmedi.

Bir diğer hususta 25 Ekim'de yapılacak önlisans KPSS sınavı.  Alıma bugün çıkılırsa eski puan,  15 gün sonra çıkılırsa yeni puan geçerli olacak. . Tüm bunların ışığında kılavuzun bugün yarın yayınlanması mümkün görülmemektedir. 

Editör: TE Bilisim