FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in MİT operasyonuyla Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilen yeğeni Selahaddin Gülen itirafçı oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara TEM'de 4 gün sorgulanan yeğen Gülen, önceki gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Elebaşı amcası ve en yakınındaki üst düzey örgüt mensuplarıyla ilgili önemli bilgiler veren Gülen, çok sayıda mahrem imamı deşifre etti, örgütteki görevini ve eylemlerini anlattı. Fetullah Gülen'in öz amcası olması sebebiyle doğuştan bu örgütün içinde olduğunu söyleyen Gülen, örgüt abiliği yaptığı, ByLock kullanıcısı olduğu ve "Osman" kod adını kullandığı bilgisini verdi.

YANINA 2 AY KİMSE ALINMADI

15 Temmuz'da ABD'de bulunan Selahaddin Gülen, darbe girişiminin ardından elebaşı Fetullah Gülen'in yanına 2016 Eylül ayına kadar dışarıdan hiçbir ziyaretçinin alınmadığını anlattı. Yeğen Gülen, bu süreçte Pensilvanya'daki çiftlikte sadece mollalar, istişare heyeti üyeleri ve Fetullah Gülen'in Diyalog Sorumlusu Alp Aslandoğan'ın bulunduğunu söyledi. Yeğen Gülen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o dönem gündeme getirdiği, Adil Öksüz'le ilgili nasıl "MİT ajanı" algısı oluşturulmaya çalışıldığına yönelik de önemli ipuçları verdi.

SUFLE PENSİLVANYA'DAN

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'dan kısa süre sonra "20 gün önce önemli bir bilgi geldi. Öksüz'ün, MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı" demişti. Selahaddin Gülen, bununla ilgili olarak "Örgüt içerisinde gelen tüm misafirlere Adil Öksüz'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile anlaştığını, bize tuzak kurulduğunu, bu darbe girişimi ile alakalarının olmadığını söylüyorlardı. Ayrıca cemaatin tabanına kadar bu bilginin bu şekilde lanse edilmesi istendi" dedi. Daha önce itirafçı olan FETÖ'nün MİT mahrem imamı S.Z. de "Adil Öksüz'e sahte MİT belgesini ben hazırladım" diye ifade vermişti.

İade edilmesin diye seferber olmuşlar

Kenya'ya gittiği Ekim 2020'de Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığını öğrendiğini ve gözaltına alındığını söyleyen Selahaddin Gülen, deport edilmesinin gündeme geldiğinde örgütün kendisi için seferber olduğunu anlattı: "Örgüt Amerika'da yıllardır süren lobicilik faaliyetleri kapsamında, benim için birçok senatörle irtibata geçti. Kenya'dan Türkiye'ye iademin yapılmaması için baskı kurulması istendi. Amcam Fetullah Gülen tarafından Bilal Ekşi bu iş için görevlendirildi. İbrahim Bıçakçı (Kenya İmamı) Kenya'da bulunan Amerikan Büyükelçiliği ile görüşme sağladı. Ayrıca benim kırmızı bültenle aranmamın kaldırılması için Avrupa'da yaşayan Ali Yıldız Fransa Interpolü'ne başvuruda bulundu."

Öksüz'ün ailesi çiftliğe getirildi

İtirafçı olan Selahaddin Gülen, 2018 Temmuz'da Fetullah Gülen'in yanına gittiğinde Adil Öksüz'ün ailesinin, Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım tarafından kampa getirildiğini belirterek, "Bu kişilerin neden buraya getirildiği konusunda bir bilgim yoktu" dedi.

Amcam terör örgütü lideri

Selahaddin Gülen, "amcam" dediği Fetullah Gülen'in terör örgütü lideri olduğuna ifadesinde şöyle değindi: "Terör örgütünün lideri olduğunu artık söyleyebilirim. Bu örgüt içindeyken bunun farkına varmadım. Ancak şimdi görüyorum ki Fetullahçı Terör Örgütü'nün lideridir."
Türkiye'de kriptolar var

Türkiye'de hala kendini gizleyen örgüt mensuplarının bulunduğunu ve örgütün faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan yeğen Gülen, istişare heyeti üyelerinden Ali Ursavaş'ın "Türkiye'de birçok gönüldaşımız var, onlar kendilerini gizliyor, bizden bir umut bekliyorlar" dediğini aktardı. Gülen, mollaların da kendi aralarında "Türkiye'de gaybubet evlerine devam edilsin, eski sistemi hatırlatacak uygulamalara devam edilmesi gerekiyor" diye konuştuklarını söyledi.

Mollalar kapıda nöbet tutuyor

Örgütün yönetildiği ve elebaşının yaşadığı çiftlikle ilgili bilgi veren Selahaddin Gülen, "Güvenlik önemleri en üst seviyeye çıkartılarak kampın etrafına özel güvenlikler tutuldu. Kampın içi gece görüşlü ve sensörlü kameralarla donatıldı" dedi. Çiftliğin biri normal, diğeri sadece Cevdet Türkyolu'nun girebildiği garaj girişi olmak üzere 2 girişi olduğunu anlatan Gülen, "Bu garajdan direkt amcamın odasının olduğu kata geçiş var. Amcam bu binanın en üst katında kalıyor. Amcamın hizmetinde olan mollalar her gün dönüşümlü olarak nöbet tutuyor. Mollalar veya istişare üyeleri o kata telefon çıkaramaz" dedi. ABDULLAH SARİCA - OSMAN ÖZGA

Editör: TE Bilisim