Kamuda değişik istihdam biçimleri yeni uygulamalara ve yapılan düzenlemelere ayak uyduramayınca bir çok sorunuda beraberinde getirdi. Çalışanlar eşit işlere eşit maaş ve özlük haklarını her fırsatta gündeme getirdiler. Bunun için farklı eylemlerde de bulunarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Yeni Şafak'tan Ahmet Ünlü'nün bugünkü yazısında yardımcı hizmetler sınıfı personelinin GİH kadrosuna geçmekten başka alternatiflerinin olmadığını belirtti. Kamuda en son mübaşirler bir kararneme ile GİH kadrosuna geçmişlerdi.

Ahmet Ünlü'nün yazısının ilgili bölümü şöyle;

Yardımcı hizmetler sınıfı ilgili sizden destek istiyorum. Kamuda artık işler eskisi gibi değil. Kaloriferci olarak çalışıyorum, artık eskisi gibi kömür yok tamamen teknik bilgi gerektiren işlerdir. Bir de maaş olarak çok fark var. Örneğin 4/1’inde bir memurla fark 500 - 600 arası, yine 4/1’inde bir teknik personel ile 1.000 TL’den fazla yine ek ödeme olmayan tek sınıf.

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere, YHS personeli asli ve sürekli hizmet yapmadığı için bunların memur olmaları da doğru değildir. Taşeron işçilerin KHK ile kamu işçisi yapılmasından sonra kamudaki YHS personelinin durumu iyice sıkıntılı olmaya başlamıştır.

Bu sınıfta görev yapanlar maalesef ek gösterge alamamaktadırlar. Dolayısıyla bunların emekli maaşları da çok düşük olmaktadır. Ancak, bunlara ek ödeme yapılmaktadır. Ayrıca, bunlardan 1-4 dereceden aylık alanlar % 90, 5-7 dereceden aylık alanlar % 80 ve diğer derecelerden aylık alanlar da % 70 oranında ek ödeme almaktadır.

Bu sınıfta görev yapanların görevde yükselme sınavına girerek GİH sınıfına geçmekten başka alternatiflerinin olmadığını düşünüyoruz. Kamu kurumları zaman zaman görevde yükselme sınavı açarak bu sınıfta görev yapan personel sayısını azaltmaya çalışmaktadır.

Yazının tamamı için Tıklayınız

Editör: TE Bilisim