2021 model Volkswagen UP! Almanya'da 13.375 euro yani 115 bin TL'ye satılıyor. Almanya'da bilindiği üzere vergiler oldukça yüksek. Türkiye'de vergilerde eklenince Bu durumda muhtemelen ortalama 200 bin TL gibi bir etiket çıkabilir.

HEM UCUZ HEM KULLANIŞLI

UP! küçük bir otomobil olmasına rağmen hayli kullanışlı bir yapıya sahip. Volkswagen, UP!'ın tek kapılı bir versiyonunu da üretiyor. Ayrıca bunun yanında e-UP! modeli de var. Yani elektrikli UP! Elbette elektrikli UP! modelinin fiyatı normal UP! modeline oranla biraz daha yüksek. Burada tercih tamamen kullanıcılara kalmış diyebiliriz.

Hali hazırda 2021 model UP! Almanya'da 13.375 euro yani 115.000 TL'ye satılıyor. Bu otomobilin ülkemizdeki satış fiyatı da Almanya'daki vergileri çıkartıp Türkiye'deki vergileri koyduğumuzda ortaya çıkacaktır.

Yani Almanya'daki 115.000 TL'lik fiyattan önce vergileri çıkartıp, sonra ülkemizdeki vergileri eklememiz gerekiyor.

Bu durumda muhtemelen önümüze 200.000 TL gibi bir etiket çıkabilir. Fakat ülkemizde vergiler bu kadar ağır olmasaydı biz de bu otomobile 115.000 TL civarında meblağlara sahip olabilirdik."

UP! küçük bir otomobil olmasına rağmen hayli kullanışlı bir yapıya sahip. Dolayısıyla boyutu sizin için aldatıcı olmasın.

Volkswagen, UP!'ın tek kapılı bir versiyonunu da üretiyor. Ayrıca bunun yanında e-UP! modeli de var. Yani elektrikli UP!

Elbette elektrikli UP! modelinin fiyatı normal UP! modeline oranla biraz daha yüksek. Burada tercih tamamen kullanıcılara kalmış diyebiliriz.

Dileriz önümüzdeki yıllarda bu ÖTV illetinden tamamen kurtulmuş oluruz. Yoksa sıfır otomobil için 2 hatta 3 katı fiyatlar ödemeye devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim