Koronavirüsün gitgide artması ve yatak doluluk oranlarının kritik seviyelere ulaşmasının ardından valiler ve sağlık müdürleri artık basının karşısına çıkıp vaka sayılarının arttığını tek tek açıklamaya başladılar. Salgının ilk günleri ve 1.pik günlerinde açıklama yapmaktan kaçınan vali ve sağlık müdürleri 2.pikle beraber açıklama yapmaktan çekinmediler. 

Durumun ehemmiyeti artıkça açıklamalar art arda geldi. Sağlık Müdürleri ilimizde vaka sayısını son bir haftada şu kadar arttı, şu kadar ağır hastamız var vb. açıklamalar yapıyor. Vaka artışının topluma anlatmaya çalışan müdürler vatandaşlarının tedbirlere daha sıkı uymalarını istiyor.

Artık eski tedbirlere dönülmemesi, sokağa çıkma ve seyehat yasağı uygulanmaması için durumun ehemiyeti yetkili kişilerce topluma açıklanıp dikkat çekilmek isteniyor. Toplumun bu şekilde yetkili kişiler tarafından uyarılması ise oldukça önemli. Özellikle bilinçli vatandaşlar yetkililerin uyarılarına kulak asıyor.

Kesilen cezalarda da eski günlere nazaran artış var. Daha önce sadece sözel uyarı yapan polis, artık direk ceza kesiyor. 

Personel Sağlık Net

Editör: TE Bilisim