Otomobil yazarı Emre Özpeynirci 2Plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür ile yaptığı röportajda ikinci el araba piyasasına yönelik önemli soruların cevabını aldı.
Programda koronavirüs ve çip krizi gibi nedenlerle sıfır otomobil piyasasında yaşanan fiyat artışlarının ikinci ele yansımaları konuşulurken son gelen aşamada ikinci el araba alma zamanı mı satma zamanı mı? sorusunun cevabı arandı.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI YUKARI ÇIKACAK MI?

Emre Özpeynirci’nin “İkicni el araba piyasasından artışlar görecek miyiz” şeklindeki bu kritik sorusuna Orhan Ülgü şöyle cevap verdi:

Bunun gibi “Alma zamanı mı satma zamanı mı” gibi sorular bize hep soruluyor. Bu durum kişiye göre değişen bir durum. Biz genel olarak ikinci el araba piyasasına baktığımızda fiyatları yukarı doğru çıkaran faktörleri iyi bilmemiz lazım. Hammadde problemlerinin dışında akaryakıt fiyatlarının artmasıyla lojistik problemi de eklemek lazım. Buna baktığımızda bu durumlar maliyetlere direk yansıyacak faktörlerdir. İkinci el araba fiyatları belirli bir periyotta sıfır araba fiyatlarını takip ediyor. Günün sonunda benim şahsi fikrim. Olması gerektiği gibi sıfır yukarı çıktıkça ikinci el de çıkacaktır

Editör: TE Bilisim