TÜİK’in bugün açıklayacağı enflasyon verileri ışığında belirlenecek memur ve emekli maaşlarında yüzde 30 oranında zam yapılması bekleniyor.

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre; Yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanıyor. Külliye’de yapılacak toplantının ana gündem maddesi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam olacak. TÜİK tarafından enflasyon verileri de bugün açıklanacak. Bu doğrultuda, Kabine toplantısından memur ve emekli maaşlarında yüzde 30 oranında zam yapılması konusunda bir karar çıkması bekleniyor.

YENİ TEDBİRLER MASADA

BAKAN KOCA YENİ VERİLERİ PAYLAŞACAK

Omicron varyantıyla birlikte artışa geçen vaka sayıları da kabinenin gündeminde olacak ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili olarak son Bilim Kurulu toplantısı verilerini de Kabine üyeleriyle paylaşacak. Toplantıda, söz konusu vaka sayılarındaki bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına nasıl yansıdığı ele alınacak. Bu çerçevede, mevcut tedbirler gözden geçirilecek ve yeni önlemlerin alınıp alınmayacağı değerlendirilecek. Ayrıca, yerli aşı TURCOVAC uygulamasındaki son durum da gündeme gelecek başlıklar arasında yer alıyor.

YASAMA ÇALIŞMALARI

TBMM, yarın yoğun bir gündemle mesaiye başlayacak. Ekonomiden yargıya, sağlıktan eğitime kadar toplumun her kesimini ilgilendiren birçok alanda yeni düzenlemeler hayata geçirilecek. Bu kapsamda, Kabine toplantısında yeni yılda Meclis gündeme gelecek konularla ilgili de değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim