Sağlık Çalışanlarının 1,5 senedir yoğun iş yükü ve fedakarlığı ile mücadele ettiği covid-19 pandemisi tüm hızıyla devam etmektedir. Pandemi boyunca birçok şehit veren sağlık çalışanları hali hazırda yapılmakta olan toplu sözleşmelerden kendilerine özel haklar istiyor

personel sağlık net / Özel Haber

Sanılanın aksine kamuda emsali memurlara göre en düşük ücreti sağlık çalışanları alıyor. Verilen esnek mesai ve idari izinlerin hiçbirinden faydalanamayan sağlık çalışanlarının dayanma gücü artık kalmadı.

ÖSS'ye giren 2 milyon genç arasından ilk 9 bine girip tıp fakültesine giden bir TSM hekimi , bu ay işçilere verilen son zam sonrası muhtemelen isyan edecektir. Zira taşerondan kadroya geçen ( %30 fazla alan kısım ) bazı işçilerin maaşı bu doktorla yarışır. 

Sağlık Meslek Lisesi birinicisi,  KPSS de derece yapmış, Hacettepe mezunu 4/B'li bir paramedik ise aynı ambulansta görev yaptığı işçi şoförden artık daha az ücret alacak.

Sağlık Çalışanları hem pandemi ile uğraşırken hemde geçim sıkıntısı ile uğraşıyorlar. Kredi borcu batağına giren sağlık çalışanları ne bir tatil yapabiliyor nede bir ev sahibi olabiliyor.

Doktorundan hemşiresine, veri hazırlamasından şoförüne, sağlık çalışanları bu toplu sözleşmede insanca haklar istiyor

Anlam veremediğimiz bir ek ödeme sistemi personel arasında ucurumlara yol açıyor. Bir kesime gereğinden fazla ödeme yapılırken bir kesim görmezden geliniyor.  Sağlık Çalışanlarına branş ve görev yeri fark etmeksizin pandemiye özel net 1500 tl seyyanen zam yapılması gerekiyor. 

Terörle mücadele günlerinde askerimize ve polisimize verilen tazminat haklarından sağlık çalışanlarıda faydalanmalı. Sağlıkçıya bugün verilecek zam 81 milyonun tamamını mutlu edecek, kimse buna karşı çıkmayacaktır. 

Editör: TE Bilisim