Tıp Öğrencileri Kolu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yanındaki yurtta göğüs ağrısı şikayetiyle aniden hayatını kaybeden hemşire öğrencisi Hasan Can Çoban’ı andı. Yapılan açıklamada, mavi kodun çalışmaması ve ambulansın geç gelmesi konusundaki ihmallerin açığa kavuşturulması istendi.

Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu (TÖK), Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Merkez Öğrenci Yurdu önünde 2 Nisan tarihinde yaşamını yitiren intörn öğrenci Hasan Can Çoban’ı anmak için bir araya geldi. Açıklamayı okuyan Hadi Sertaç Güler, "İntörnlüğümüzün son aylarına yaklaştığımız bu vakitlerde bu sefer bazılarımız için sınıf arkadaşı, bazılarımız için staj arkadaşı, bazılarımız için yurt arkadaşı bazılarımız için oda arkadaşı olan Hasan Can’a temel yaşam desteği vermek zorunda kaldık” dedi.

"BİR CANIN DAHA GİTMESİNE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"
Hemşirelik Fakültesi Öğrencisi Hasan Can Çoban’ın göğüs ağrısı şikayeti ile yurdun bodrum katında bulunan çamaşırhaneye merdivenlerden inerken yere yığıldığını, katta bulunan intörn doktorlar tarafından öncelikle 112 Acil’in arandığını, 4 farklı sabit telefondan 2222 kodlanarak mavi kod verilmeye çalışıldığını ifade anlatan Çoban, olayın doğru bir şekilde yönetilmediğini söyledi. Onkoloji hastanesine koşan arkadaşlarının hastanenin önündeki ambulansı yurda götürmek istediklerini söyleyen aktaran Güler, güvenlik görevlisinin gece idaresinden izin alınması gerektiğini söylemesi üzerine yardım aramaya devam ettiklerini, hemşireler mavi kod verdiklerini ama mavi kodun yine de çalışmadığını dile getirdi. Güler, "Bir canın daha gitmesine tahammülümüz yok. Son olarak arkadaşımızı kaybetmemize sebep olan bu ihmaller yığını için yetkililerin derhal sorumluluk almasını hatalarını kabul etmelerini ve hala giderilmeyen problemlerin çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Karanfiller ve Hasan Can Çoban’ın fotoğrafı

Editör: TE Bilisim