Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde hoca olan  Prof. Dr. Tuğsan Egemen Bilgin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada;

"Sağlık sisteminin işleyişinde; biz hekimler 1 (bir)'iz. Geri kalan herkes sağımızdaki 0 (sıfır). Kaldır 1'i, alayı çöp. İş eğer o noktaya gelirse sağlık sistemini kilitleriz, zorla mı hasta baktıracaklar? Gücümüzü küçümsemeyin, sakin kalın."

Daha uzun grev yaparsak…

 Avukat Güçlü Akyürek'in "Grev denilen eylem zaten gücünü, rahatsız etmesinden alır" yorumuna Bilgin'in verdiği cevap : 

"Varlığımızdan haberleri oldu, konforları bozuldu. Şikayet etmeseler daha mı iyi olacaktı? 'Daha uzun grev' ile neler olabileceğini anlayan anladı."

Bir Twitter mesajında, "3 dakikada muayeneye tav olan ve bunu sorgulamayan kitleye hangi ülkede 'halk' denir?" diye soran Bilgin, TTB'nin başlattığı grevi önümüzdeki günlerde 1 haftaya çıkarabileceklerinin de sinyalini verdi:

"Hükümet o kadar çok söz verip tutmadı ki, ancak gerçekleşince "tamam" diyebiliriz. O zamana kadar sendikalı olmaya hız kesmeden devam. Baktık olmadı bu sefer 1 hafta iş bırakırız."

Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, sosyal medya hesabında şunu yazdı: "Çavuş olayında görüntü nasıl sızdırıldı? Biraz düşününce asker-polis-valilik-savcılık yani devlet harekete geçmiş. Akıllarınca çavuşu -devleti- savunuyorlar! Komik."

Editör: TE Bilisim