Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde art arda yaşanan istifaların ardından 4 branşta doktor kalmadı. NTV'den Melike Şahin'e açıklamalarda bulunan Harran Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çiftçi, hekimlerin üniversiteden ayrılma nedenlerini anlattı ve mecburi hizmet kadrosu adı altında hekim istihdam edileceğini söyledi.

Hastanelerdeki ücret farklılıklarına vurgu yaparak hekimlerin başka hastanelere yöneldiğini belirten Dekan Prof. Dr. Halil Çiftçi,  “Bir üniversite hastanesinde hocasınız. Hoca olmanıza rağmen sizin mezun ettiğiniz uzmanınız yan tarafınızda Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastaneye gittiği zaman  sizden birkaç kat fazla ücret alıyor. Özel sağlık hizmeti veren hastanelerde aynı şekilde cazibeli teklifler vererek hekimlerimizin bu tür hastanelere yönelmesini sağlıyor” dedi.

Göğüs cerrahı, patoloji uzmanı, onkolog ve nefrolog yok
Şu an özellikle göğüs cerrahisinde, onkolojide,  patolojide ve nefrolojide sıkıntı olduğunu belirten Dekan  Çiftçi şunları kaydetti:

“Akademik kadro ilanına çıkmamıza rağmen buralar dolmayınca Sağlık Bakanlığına “Mecburi hizmet kadrosu adı altında hekim istihdamı yapabilir miyiz?” gibi tekliflerle gittik. Sağlık Bakanlığı teklifimize karşılık olarak mecburi hizmet kadrosu adı altında bu bölgeye hekim atanması konusunda çalışmaları olduğunu söyledi.

Katkı sunamayacağımı anlayınca ayrılma kararı verdim"

Yürüttüğü karaciğer nakli programının ayrılan hekimler nedeniyle sürdürülemediğini belirten bir hekim istifa sürecini şu sözlerle anlattı:

“2018-2021 yılları arasında 60’a yakın karaciğer nakli yaptık.  Ekipteki 2 hocamız ayrıldı ve onların ayrılmasıyla karaciğer nakli programı durdu. Ekibi toplayıp programı devam ettirmek istedim ancak bir türlü destek bulamayınca üniversiteye katkı sunamayacağımı ve alamayacağımı düşündüğüm için ayrılma kararı aldım”

Editör: TE Bilisim