Tekirdağ'ın Saray İlçesinde görev yapan Dr.Oğuzhan Tokgöz, tekvando sporunda anterenör olarak önemli başarılara imza atıyor.

Kızı tekvandoya hazırlanırken bu sporla tanışan Tokgöz, birçok Türkiye şampiyonu öğrenci yetiştirdi.

20 yıldır Saray Devlet Hastanesinde doktor olarak çalışan Oğuzhan Tokgöz, yetiştirdiği kızının milli takıma girdiğini söyledi. Tokgöz '' 

Tekirdağ Saray Devlet Hastanesinde görevli doktor Oğuzhan Tokgöz, yaklaşık 7 yıl önce tekvandoya başlayan kızı sayesinde bu sporla tanıştı.

Ardından aldığı eğitimle tekvando antrenörü olan Tokgöz, mesaisinden arta kalan zamanlarda haftanın 6 günü farklı yaş gruplarında yeni sporcular yetiştiriyor.

Tokgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır Saray ilçesinde doktorluk yaptığını ve son yıllarda da tekvandoyla yakından ilgilendiğini söyledi.Yetiştirdiğim ilk Türkiye şampiyonum ve ilk milli sporcum kızım oldu. Ondan sonra diğer sporcularımla 16 Türkiye şampiyonluğu kazandık. Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonluklarımız ile dünya ve Avrupa ikinciliklerimiz var." dedi.

Antrenörlüğünü yaptığı 9 milli sporcunun 21 kez milli takıma katılarak Tekirdağ'ı temsil ettiğini anlatan Tokgöz, "Şampiyonalarda bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşı'mızı söylediler. Çok sayıda ikinci ve üçüncülüklerimiz de var. Bu sene yine güzel sonuçlar aldık. Ümit erkeklerde Tekirdağ'ın ilk milli sporcusunu da çıkarttık. Işıl Zafer altıncı Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Dünya şampiyonluğu bulunan Azra, bu sene de Avrupa şampiyonu oldu." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim