TTB SİYASET PLATFORMU DEĞİLDİR

Ülkemiz Corona Virüs Pandemisi ile mücadele ederken bu hafta sonu Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi tarafından Olağan Genel Kurul yapılacaktır. Cansiperane Corona mücadelesi yapan Hükümet yetkililerini “Yönetemiyorsunuz.. Tükeniyoruz ..” şeklinde eleştiren Merkez Konseyinin kendi örgütünü hiçbir aciliyeti yokken toplantıya çağırıp yüzlerce hekimi Ankara’ya toplaması ve erteleme taleplerini görmezden gelmesi kendisiyle çelişmekten başka bir şey değildir.

Hekim Haklarını savunmakla görevli TTB’nin yaşanan pandemi sürecinde önceliği aynı zamanda halkımızın da sağlığını korumak ve Pandemi mücadelesinde baş rol oynamak olmalıydı. Oysa Merkez Konseyi kendi ideolojik yaklaşımları doğrultusunda hekimlerin erteleme taleplerine kulaklarını tıkayıp Hükümetle ve siyasi partilerle polemik yaratma uğraşına girmişlerdir. TTB siyaset yapılacak bir platform değildir Merkez Konseyi asli görevini yapmalıdır.

Merkez Konseyinin bu yaklaşımı asla hekimlerimizin çoğunluğunun fikrini yansıtmamaktadır. Bu şartlar altında bu Genel Kurula katılmanın TTB çatısı altında siyaset yapılmasına ve hekim haklarının ve taleplerinin yok sayılmasına katkı olacağı düşüncesiyle Aksaray Tabip Odası olarak seçimlere katılmayacağımızı ve meslek örgütü içerisinde siyaset yapma hevesindeki zihniyetle mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz.

Op.Dr.Rıfkı Karabatak

Aksaray Tabip Odası Başkanı

Editör: TE Bilisim