Sağlıkta görev yapan sözleşmeli yönetici maaşlarının yüksekliği artık sadece sağlıkta değil tüm kamu oyunda dikkat çeken bir noktaya geldi. 

personel sağlık

10 Birim maaş alan bir sağlık personelinden 3,5 kat fazla alan bir sözleşmeli yöneticinin maaşı yapılan her zam ve enflasyon artışı ile makası iyice açtı.

Sisteme ilk başlandığından bir hemşire 10 birim maaş alıyorsa sözleşmeli yönetici 15 birim maaş alıyordu. Tüm zamlardan yararlanan sözleşmeli yöneticilerin maaş artışı artık müdahale edilme noktasına geldi.

İllerde başta valiler ve diğer il müdürleri olmak üzere durumdan oldukça rahatsız.

Doğunun en kritik bölgesinde görev yapan Valiler,  kırsalda  üst bölgesinde görev yapan 1.sınıf emniyet müdürü ve genareller 20-30 bin lira arasında maaş alıyor

Temmuz ayında ise yeni bir aşamaya girilip tepkiler artacak. 

%40 enflasyon farkı ile  zaten yüksek maaşlarda ciddi artış olacak. 3 Bin nufuslu ilçenin hastane müdürü 21 bin lira maaşı kaymakama kafa tutacak. 

Öğretim üyesi başkan ve il müdürü maaşları 70 binden az olmayacak.

Tabip dışı başkan 30 bin sınıra ulaşacak.

İşte bu tarz sebeplerden dolayı sağlıkta yönetici maaşlarından yeni bir düzenleme yapılmak isteniyor. Bakanlıkta basına kapalı bazı toplantılarda önemli kişilerce  bu yönde söylemlerde bulunuldu. Gelişmeler oldukça yayınlamaya devam edeceğiz. 

personel sağlık

Editör: TE Bilisim