Aldıklarında yüksek maaşlarla gündeme gelen 9 bine yakın sözleşmeli sağlık yöneticisine hem imajlarını düzeltecek hemde sağlık çalışanları nezlinde gönülleri kazandıracak bir fırsat doğdu.

personel sağlık

Başta sağlık müdürü, destek başkanı ve başhekimlerin öncülük ettiği bir mekanizma geliştirilerek 2022 öncesinde yapılan banka maaş promosyon ihaleleri iptal edilip yenileri yapılabilir. Bu vesile ile sağlık çalışanlarının takdirini toplayacaklardır. 

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve artan enflasyon rakamları sağlık çalışanlarının aldıkları banka promosyonlarını uçurup gitti.

İşin uzmanı kişiler ve karar verici kişilerin oluşturduğu bir mekanizma 2022 öncesi promosyonları iptal edip, yeni promosyon anlaşması yapabilir. İptalden doğan zararı sağlık personeli iade etmeye hazır.

Örnek verirsek 

2021 yılı Ocak ayında 5 yıl için  6 bin lira maaş promosyon anlaşması yapılıken 2022 Temmuz ayında bu rakam 5 yıl için  34 bine kadar çıkmıştır.

2021 de 6 bin lira promosyon alan bir sağlık çalışanı aldığı paranın bugün itibariyle 1,5 yıllık bölümü kendinde kalır 3,5 yılını da bankaya iade edebilir.  Sonra günün şartlarında en az 30 bin civarında yeni bir anlaşmaya gidilir. Hatta aldığı promosyonun tamamını dahi iade etse yine kazançlı çıkacaktır. 

Ancak bunun yapılması için güçlü bir sağlık müdürü güçlü bir başhekime ihtiyaç vardır. Zira mahkeme ile uğraşılacaktır. Şuan kadar böyle bir irade çıkmadı. Umarız çıkar

personel sağlık

sağlık personeli

Editör: TE Bilisim