İddiaya göre; polis Abdullah D. 19 Mayıs'ta cinsel ilişki için anlaştığı kadınla evinde buluştu. Birlikte alkol aldılar. Polis kendinden geçince, kadın cüzdanını ve silahını alarak evden ayrıldı. Durumu fark eden polis, arkadaşlarından yardım istedi. Çelik yelek ve baretlerle kadının iş yerine giden grup, arama kararı olduğunu belirtti. İş yeri sahibi, mahkeme kararını isteyince tartışma çıktı.

'500 BİN DOLAR İSTEDİ' İDDİASI


Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre, polisin yanındaki şüpheli Şeyhmus K., iş yeri sahibini silahıyla ayağından vurdu. Grup olay yerinden kaçtı. Çalışanların başvurusu üzerine iş yerine gelen polis ise olayla ilgili soruşturma açtı. Plakaları tespit edilen araçlardan biri, Zonguldak'ta görevli polis Cihan A.'nın, diğeri Amasya'da görevli Hasan Ş.'nin üzerine kayıtlıydı.

Bu 4 kişi de dahil 8 şüpheli gözaltına alındı. İbrahim İ., Abdullah D.'nin olayı kapatmak için 500 bin dolar istediğini, vermeyince polis yelekleriyle dükkanını bastıklarını ifade etti. Abdullah D.'nin iş yerini basmak için hazırladığı arama kararının sahte olduğu da tespit edildi. Abdullah D. ve Şeyhmus K.'yle birlikte 5 kişi tutuklandı. 3 şüpheli adli kontrolle serbest bırakılırken, kimliği tespit edilemeyen 1 şüpheli polis ise aranıyor.

Editör: TE Bilisim