13 Eylül Pazar günü Keçiören'de Sevgi Nur (22) ile polis memuru Müslüm Aktaş (27) çiftinin evinde silah sesi duyan komşuları polise haber verdi. Sevgi, silahla başından vurularak yaralanmış halde bulundu. Polis ekipleri, eşinin intihar ettiğini öne süren Müslüm'ü gözaltına aldı. Kanlar içinde kalan Sevgi hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan polis memuru koca, tutuklandı. Kocasının tabancası ile vurulan hemşire Sevgi Nur Aktaş'ın hayati tehlikesi devam ediyor. Sevgi hemşire Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Beyin ve Sinir Cerrahisi yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Ailesi bir umut kızlarından gelecek güzel haberi bekliyor. Baba Neşet Ayçiçek evladına olan sevgisini ağlayarak anlattı. "Kızıma engel olamadım şu an sadece yaşaması için dua ediyoruz. Kulağından bir sıvı gelmiş onun için test istenildi. Bu sıvı neden geliyor onu çözecekler. Özel bir laboratuara götürdük. Sonuç bekliyoruz" dedi.

YILLARCA EVLAT HASRETİ ÇEKTİM
'Kızıma âşıktım' diyerek kızına olan sevgisini anlatan baba Neşet Ayçiçek söyle konuştu: "17 yaşında evlendim ilk evliliğimden çocuğum olmadı. 24 yaşında Ayfer ile evlendim. Tedavi sonrası üç yılın ardından canım evladım Sevgi'ye kavuştum. Yıllarca evlat hasreti çektim. Çocuğuma gözüm gibi baktım bir fiske vurmadım. Kızım gardiyan oldu diye Kırıkkale'den Ankara'ya geldim. Evladım tek olmasın gözüm arkada kalmasın diye. Yenikent'te ev tuttuk. Sevgi pandemide hemşire oldu. 4 ay boyunca her gün usanmadan arabayla işe götürüp getirdim. Bir kez otobüse bindi. Âşıktım ona her şeyimdi. Cani, yavruma nasıl kıydın?"

EVLİLİĞİNE HEP KARŞI ÇIKTIM
Bu evliliğe baştan itibaren karşı olduğunu anlatan baba Ayçiçek, "Evlenmesini istemedim 3 kez istediler. Kuzuma engel olamadım. İstiyor seviyor diye evet dedim. 7 ay içinde isteme nişan söz düğün oldu. Nişanlıyken kavgaları oluyormuş. Ablasıyla aynı odada olduğu için kızım Eda her şeye şahit olmuş ama bana her şeyi anlatmadı. Cani kızıma 'ya benim ya kara toprağın olursun' demiş belki de o yüzden belki çok sevdiği için evlendi. Kız çocuklarına sesleniyorum anne babanızın sözünü dinleyin" ifadelerini kullandı.

HAYATIMIZI MAHVETTİ
KOKUSUNA hasret kaldık şimdi. Tip1 diyabet hastası 3 yaşında oğlum var. Ortanca kızım kardeşine bakamıyor. Hastane ile ev arasında mekik dokuyorum. Günde 3-4 kez eve gidip geliyorum. Evle hastane arası git gel 1,5 2 saat. Dört gündür ne yediğimizi ne içtiğimizi ne yaşadığımızı bildik. Allah o caniyi bildiği gibi yapsın. Dünyayı başımıza yıktı. En ağır cezayı alsın. Evladım tekrar gözünü açsın doya doya sarılayım ona"

BEYAZ GELİNLİKLE ÇIKTI KARA HABERİ GELDİ
SEVGI'NIN kız kardeşi Edanur Ayçiçek, "Beyaz gelinliği ile çıktı evimizden ve biz gece üçte kara haberi aldık. Doktorlar kulağından sıvı almış bi test varmış. Ailem o testi Kızılay'da bir laboratuara götürdüler. O testin sonucunu bekliyoruz. Ablam uyutuluyor gözlem altında tutuluyor. Hayati tehlikesi devam ediyor. Ablamın bir an evvel sağlığına kavuşmasını istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim