Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, hastanelerde hemşire sayısının azaldığını belirterek "Şuanda bir serviste çalışan 5 hemşireden 3'ü Kovid-19'a yakalanmış durumda" dedi
Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, bir serviste çalışan 5 hemşireden 3'ü Kovid-19'a yakalanmış durumda olduğunu belirterek, "Hastanelerin acillerine gittiğinizde 'Hemşire yok mu' diye soruyorlar. Hemşire yok çünkü Kovid'li" ifadelerini kullandı.

EKİP RUHU ZEDELENİYOR
Samsun Canlı Haber TV ekranlarında Merve İlhan'ın sorularını yanıtlayan Çakmak, sağlık çalışanlarının tükenmek üzere olduğunu söyledi. Çakmak, "Pandemi döneminin ilk günlerinde Sağlık Bakanlığı ve yetkililer,sağlık çalışanlarına ek ödeme konusunu gündeme taşıdı. Bu ödeme bir kısmı mutlu etti fakat çoğunu mutsuz etti. Bizimle birlikte bu dönemde hekimlerin ve hemşirelerin dışında mücadele eden güvenlik, temizlik işleri personeli gibi bir çok çalışanımız var. Fakat sağlık sektöründe çalışanlar arasında ek ödemede eşit dağılım olmadığında ekip ruhu zedeleniyor" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ
Sağlık çalışanlarının hiçbir zaman maddi talep beklentisi olmadığını belirten Çakmak, "Biz para falan istemiyoruz. Biz işimi yapıyoruz. İlla para verecek misiniz? Herkese maaşı kadar ikramiye ödeyin. Bu işin en doğrusu bu. Sağlık çalışanlarının şu anda yaptıkları zaten parayla ölçülemez. Sağlık çalışanları mutsuz ve maddi bir beklentisi kalmadı. En azından vergi diliminden muaf tutulmalı ve acilen adil bir döner sermaye yönetmeliği düzenlenmeli. Salgının ilk dönemleri sağlık çalışanlarının balkonlarda alkışlanması hepimizi çok gururlandırdı. Ben o günün bir kırılma noktası olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım" diye konuştu. 

YOĞUNLUĞA ALIŞKINIZ
Nisan ayında pandemi dolayısıyla Avrupa'da sağlık sistemi çöktüğünü söyleyen Çakmak, " Çünkü hiçbir zaman öyle bir yoğunlukta çalışmamışlar. Bizim en başarılı ülkeler arasında olmamızın sebebi yoğun çalışma sistemine alışkın olmamızdı. Şu anda bir serviste çalışan 5 hemşireden 3'ü Kovid-19'a yakalanmış durumda. Hastanelerin acillerine gittiğinizde 'Hemşire yok mu' diye soruyorsunuz ya, hemşire yok çünkü Kovid'li" ifadelerini kullandı. 

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için sendikaların bir ve beraber çalışması gerektiğini hatırlatan Çakmak, "Sendika ayrımı yapmadan aynı gemi içinde olduğumuzu unutmamalıyız. Biz ne zaman ele ele tutuşup birlikte hareket edersek sağlık çalışanlarının kaderi değişir.  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci,  Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın'a eylem kararınızı alın ve birlikte hareket edelim çağrısında bulundu. Bu çağrıya cevap bile verilmedi. Bizim sesimize cevap vermemek sağlık çalışanlarını yok saymaktır" dedi. 

Merve İLHAN

Editör: TE Bilisim