BAŞHEKİM SAĞLIK PERSONELİ KADINI MAHKUM ODASINA KİLİTLEMİŞ

 Mil Sağlık Sen Başkanı Ahmet Yılmaz’a konuyu ilettiğimizde bize belgeleriyle birlikte korkunç iddialarla açıklamalar yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamalarda, “Tüm dünya ve ülkemiz Korona Virüs ile mücadele ederken Denizli ilimizde Mobbinge bağlı skandal olaylar bitmek tükenmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Denizli İli Çal Devlet Hastanesi başhekimi Halil Oğuzhan Zorlu talimatı ile Evin Çiftçioğlu adındaki kadın sağlık personelini mahkum odasına kapattırarak üzerinden kilitlettirmesi olayı ise bu kadar da olmaz dedirten olay olmuştur. Sağlıkta şiddetin hat safhaya ulaştığı bu pandemi  döneminde gerek fiziksel şiddet gerekse psikolojik şiddet uygulayanların asıl Liyakatsiz Yöneticiler  olması gerek Mil Sağlık Sen olarak sendikamızı gerekse sağlık camiasını derinden üzmüştür” dedi.

Yılmaz, “Çal Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Oğuzhan Zorlu sağlık çalışanlarına yönelik baskı, hakaret, tehdit ve Mobbing uyguladığı bu olay mağdurlarından kadın sağlık çalışanı Evin Çiftçioğlu’na mobbing uygulamakla yetinmeyip güvenlik personeline talimat vererek mahkum odasına kapattırıp üzerinden kilitlettirdiği iddia ediliyor bu olay doğru mudur?” şeklinde sordu.

Sağlık çalışanı Evin Çiftçioğlu,  Başhekim Halil Oğuzhan Zorlu’nun  kendisine yönelik sürekli hakaret ve tehdit ettiğini  olay günü ‘tutanak tutun, ben onu işten attıracağım,   ben Arda’ya da imzalatırım’ dediği,  ayrıca ‘terbiyesiz, terörist, şerefsiz, vatan hainisin’ şeklinde  kendisine hitaben hakaret ettiğini, bunun üzerine güvenlik personeline mahkum odasına kapatılarak üzerinden kilitlenmesi talimatını verdiği  bu olaya ait kamera görüntülerinin ortaya çıkması ve sağlık çalışanının avukatı ile şikayetçi olması üzerine Başhekim Halil Oğuzhan Zorlu hakkında ‘Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve Hakaret’ nedeniyle dava açıldığı iddia ediliyor. Bu olay doğru mudur?” dedi.

BİR İNSAN ONURU İLE OYNAMAK BU KADAR MI KOLAY?

Yılmaz, “ Kadın personeli çeşitli bahanelerle mahkemelere verip, vasi atayıp maaşlarına haciz koymuşlar. Ayrıca evinden yurdundan uzaklaştırıp geçici görevle Çivril’e göndermişler. Akli melekeleri yerinde değildir damgaları ile kadın personelin psikolojisini bozup itibarsızlaştırmışlar. Kadın personel daha sonra akli melekeleri yerindedir raporu alıp, çalışmaya devam etmiş. Bir insan onuru ile oynamak bu kadar mı kolay, neden hiç kimse dur demez. Neden bu tür olaylar hep Denizli’de olur” şeklinde ifadelerde bulundu

BAŞHEKİMİ KINIYOR, YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Mil sağlık Sen Başkanı Ahmet Yılmaz, “Sebebi her ne olursa olsun insan onuruna yakışmayan Kişiyi  ‘Hürriyetinden Yoksun Kılacak’ davranış sergileyen, hakaret, tehdit ve Mobbing uygulamayı  kendine görev edinen liyakatsiz Başhekimi kınıyor ve Sağlık Bakanımızı göreve davet ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editor: Kadriye Sözer

kaynak: https://www.denizliekspres.com.tr/bashekim-kadin-saglik-personelini-mahkum-odasina-kilitledigi-iddialari-tuyler-urpertti/31194/

Editör: TE Bilisim