www.canakkaleolay.com' un haberi;

İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı'ya 'mobing, görev yerini usulsüz olarak değiştirme...' iddiaları ile suç duyurusu yapıldı. Sağlık Müdürü Taşçı'ya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Görevi Kötüye Kullanma' gerekçesi ile soruşturma başlatıldı.
Uzun süreden bu yana Dursun Cengiz isimli sağlık personeline, taciz, mobing, görev yerini usulsüz olarak değiştirme... şikayetleri sonucunda, İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı`ya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından `Görevi Kötüye Kullanma` gerekçesi ile Adli ve İdari Soruşturma başlatıldığı belirtildi. Sağlık personeli Dursun Cengiz, avukatı aracılığı ile savcılığa verdiği dilekçesinde İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı`nın uzun zamandan beri sistematik olarak haksız ve hukuka aykırı eylem ve işlemlerle yıldırma şeklinde psikolojik taciz uyguladığını, defalarca farklı yerlerde görevlendirdiğini belirtti. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Taşçı`ya 4483 Sayılı Kanunun 3 ve6`ıncı maddeleri gereğince soruşturma izni kararı verilmesi gerektiği... belirtildi. 

"Soruşturma izni kararı verilmesi gerektiği anlaşılmakta"

Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturma gerekçesinde; "Kimlik bilgileri yazılı müştekinin Avukatı marifeti ile vermiş olduğu dilekçesinde Çanakkale İl Sağlık Müdürü olan Ali Taşçı`nın müvekkiline uzun zamandan beri sistematik olarak haksız ve hukuka aykırı eylem ve işlemlerle yıldırma şeklinde psikolojik taciz uyguladığını, defalarca farklı yerlerde görevlendirdiğini belirttiği. Şikayet olunanın kamu görevlisi olduğu, görevi sebebiyle hakkında 4483 sayılı Kanun hükümlerinin uygulanması gerektiği, adı geçen hakkında üzerine atık görevi kötüye kullanma suçu yönünden soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılmasının temini bakımından 4483 Sayılı Kanunun 3 ve 6`ıncı maddeleri gereğince soruşturma izni kararı verilmesi gerektiği anlaşılmakta" denildi.


"Kul Hakkı yemiştir" demişlerdi...

Yine geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanları Devlet Hastanesi önünde açıklama yapmış, Sağlık Müdürü Taşçı ile ilgili ilçe devlet hastanelerinde yüzde 100 tavandan döner sermaye ek ödemesi gerçekleştirirken, merkez hastane Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde bu ödemeyi yapmayarak, hastane idaresinin talebini onaylamayarak sağlık personelinin mali hak kaybına neden olduğu belirtilerek, `kul hakkı yemiştir" ifadeleri kullanılmıştı.
(Eren Aşnaz)

kaynak:

http://www.canakkaleolay.com/Il-Saglik-Muduru-Tasci-39-ya-sorusturma--51466

Editör: TE Bilisim