Merkezde Sağlık Bakanlığının , yerelde ise il sağlık müdürlüklerinin plansız ve programsız uygulamaları bazı birimlerde sağlık personeli eksikliği bazı birimlerde ise personel fazlalığına yol açıyor. 

personel sağlık

Gerek il içi gerekse iller arası dönem tayilerde bazı illerden çok fazla sağlık personeli giderken bazı illere hiç personel gelmiyor.  İlin birim bazlı PDC'si dikkate alınmadan iller arasında sağlık personeli yer değiştiriyor . Daha önce yenisi gelmeden eskisi gidemez iken şimdi eskisi gidiyor ama yenisi gelmiyor. 

1 sağlık personelinin çalışması gereken birimde 3 sağlık personeli , 3 sağlık personeli çalışması gereken birimde ise 1 sağlık personeli çalıştırılıyor. 

Aynı işi veri hazırlama memuruda yapabilecek iken o işi ebeye yaptırıp ebenin çalışacağı yerde personel eksikliği nedeniye fazla nöbet ücreti ödeniyor.

Tabipler memur  gibi çalıştırılıp masabaşı işlerde kullanılırken  evde sağlık, 112 , tsm ve ilçe hastanelerine tabip bulunamıyor. 

Aynı hastaneden her branştan 2-3 uzman hekim  varken o branşta tek olan kişi başhekim yapılıyor. 

Bu tarz örnekler saymakla bitmiyor. Düzenli bir  plan - programla ciddi manada sağlık  personeli  iyileştirmesi sağlanabilir. 

personel sağlık 

sağlık personeli 

Editör: TE Bilisim