Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Ayhan Uludağ görevinden istifa etti.

Kaynak: Personel Sağlık Net

Doç. Dr. Ayhan Uludağ kimdir ?

1 Mayıs 1974’te Antalya’nın Kaş ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu ilçede, liseyi Kırklareli 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesinde bitirdi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Laboratuvar Bölümünün (1992-1994) ardından Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü (1994-1998) tamamladı. Ardından Selçuk Üniversitesinde halkla ilişkiler alanında yüksek lisans (2001) ve doktora (2011) yaptı. 2018 yılında “doçent” unvanı aldı.

Meslek hayatına sağlık memuru olarak 1992 yılında Antalya’da başladı. Antalya’nın ardından Konya’da sağlık ocaklarında görev yaptı. Daha sonra Konya İl Sağlık Müdürlüğünde Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu (1998-2009) ve Hasta Hakları İl Koordinatörü (2005-2013) olarak çalıştı. 2013’te Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümüne Yrd. Doç. Dr. unvanıyla başladı. Fakültede Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ayrıca Selçuk Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Üyeliği, Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Bilimsel Komisyon Üyeliği gibi birçok bilimsel kurulda görev aldı.

Sayın Ayhan Uludağ, 6 Mayıs 2019’da Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü görevini yürütmeye başladı.

 Sitemizde olmayan özel haberler sosyal medya hesaplarımızda !

Personel Sağlık NET'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık NET'i Facebookta Takip Etmek İçin Tıklayın 

Personel Sağlık NET'i Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayın

Editör: TE Bilisim