Sağlık Çalışanlarının aylık gelirlerinin diğer kurumdaki emsali memurdan daha düşük olması halinde devreye giren aylık mahsuplaşma bu ay personele ödenmeye başladı. Bu durum sağlık çalışanlarının aldıkları ücretin ne derece az olduğunun açık göstergesidir. 

Pandemi bitmedi ancak ek ödemeler bitti. 1.Basamak, TSM, Müdürlük gibi yerlerde performans çıkmıyor. 112 acillerde ise çok cüzi miktarlar çıkmaktadır.

Aylık Mahsuplaşma Konusundan resmi yazıdan bir bölüm aşağıdan verilmiştir.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Müsteşarlık

Sayı :39608046
Konu : Aylık Mahsuplaşma

... Bakanlığımız taşra teşkilatında ve bağlı kuruluşların taşra teşkilatlarında görev yapan personelin mali yıl sonunda almış olduğu net ödeme tutarının (maaş + ek ödeme), Bakanlığımız harici diğer kurum ve kuruluşlarda 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesi uyarınca ek ödemeden yararlanan hizmet sınıfı, kadro veya pozisyon unvanı, kadro derece ve kademesi, görev yeri, hizmet yılı ve eğitim durumu aynı olanların ek ödeme dahil bir mali yılda mali haklar kapsamında almış olduğu toplam net ödeme tutarı ile kıyaslanması ve söz konusu kıyaslama neticesinde toplam net ödeme tutarının az olması halinde aradaki farkın personele ödenmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim