Türkiye’de her ne kadar turizm pandemi nedeniyle kötü gitse de, sağlık turizminde adeta dünya markası olma yolunda ilerliyor. Pek çok yabancı turist, hem fiyatın çok uygun olması, hem de kaliteli ve ilgili olması nedeniyle Türkiye’yi tercih ediyor. Sağlık Bakanlığı da, sağlık turizminde öne çıkan 12 il için proje hazırladıklarını duyurdu.. Peki o iller hangileri?

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da Sağlık Turizmi Odaklı Projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre Bakanlık, özellikle özellikle Türkiye’yi tercih eden ülkelere göre Arapça, Rusça ve İngilizce konuşulan ülkelere göre projeye şekillendirecek..

Yabancı turistlerin özellikle saç ekimi, estetik, diş ve mide ameliyatlarında tercihi Türkiye oluyor. Türkiye’deki ilgi ve alaka, ucuzluk ve kaliteli sonuç için yabancı turistlerin tercihi Türkiye’de sağlık turizmi oluyor artık.

Bunu fark eden Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, öncelikle küresel tanıtım ve lansman faaliyetleri yapılacak. Hastanelerin teknoloji altyapısı güçlendirilecek, nitelikli insan kaynağı yetiştirilerek istihdama katkı sağlanacak ve sağlık turizmi, diğer turizm alanları ile entegre edilerek yabancı turistin bütün bir yıl ülkede kalması sağlanacak.

Türkiye’nin sağlık turizminde rakipleri ise Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Kosova, Makedonya olacak.

Turistler özellikle hem yaz turizmi hem de sağlık turizmi açısından tercih ettiği Antalya’da daha da kaliteli hizmet alması sağlanacak.

Bolu’nun doğal kaynaklarının sağlık turizmi için tanıtımları yapılacak.

Edirne ve Tekirdağ’da sağlık hizmeti için projelerle desteklenecek.

Aydın ise ağız ve diş sağlığında ön plana çıkarılacak.

Editör: TE Bilisim