Dolgun sözleşmeli yöneticilik sağlığı kelimenin tam manası ile aile ve hemşeri teşkilatına çevirdi. Türkiye genelinde şöyle bir idareci portföyüne baktığımızda eş ve kardeşlerin sözleşmeli yönetici olarak görevlendirildiğini görüyoruz. 

İnsanların gözünün içine bakılarak yapılan bu atamalar çalışma barışını bozuyor, personelin kuruma olan güvenini sarsıyor. Ballı maaşlar için yüzbinlerce sağlık çalışanının ahı alınıyor. Aynı aileden başkanlar, uzmanlar, müdürlerin varolması sağlıkta liyakatın zerre kadar olmadığının en açık göstergesidir. 

Bu şekilde eş dost akraba atamaları hastanelerde , müdürlüklerde personelin çalışma hevesini azaltıyor. 600 bin kişilik sağlık teşkilatında başkanlık ve uzmanlık yapacak binlerce personel var. 

Sağlıkta hemşericilik son yıllarda yerini mikro milliyetçiliğe bıraktı. Bir yere atanmak için O ilin hangi ilçesinden olduğunuzda önemli olmaya başladı.  Mesela Trabzon'da Of'lu olmak ayrı, Çaykara'lı olmak ayrı ( sadece örnek)

Yada Niğde'ye atanan Kahramanmaraşlı bir müdür, Niğde'deki Maraşlıları bulup  başkan , uzman, müdür olarak atıyor ( sadece örnek ) 

personel sağlık net

 Sitemizde olmayan özel haberler sosyal medya hesaplarımızda !

Personel Sağlık NET'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık NET'i Facebookta Takip Etmek İçin Tıklayın 

Personel Sağlık NET'i Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayın

 

Editör: TE Bilisim