personel sağlık

Sağlık Bakanlığından görev yapan 750 bin personelden  200 bin kadarını sağlık hizmetleri sınıfı dışı genel idari  memurlar oluşturuyor. Şef, memur, vhki, bilgisayar işletmeni,şoför, hizmetli vs gibi kadrolarda görev yapan bu personel ,   Sağlık hizmetleri sınıfı personeli aldığı bir takım hak ve ödemelerin çoğunu alamıyorlar. 

Corona acilde kayıt görevini yapan, ameliyathanede hastaları hazırlayan ve taşıyan, ambulansı kullanan, filyasyona çıkan, ihale yapan, mali işlere imza atan genel idari hizmet sınıfı personel gerek döner sermayeden gerekse diğer özlük haklarından faydalanamıyor.

Sağlıkta çalışan veri hazırlama memurunun milli eğitimde , belediyede çalışan emsali memurdan gelir bakımından hiçbir farkı yok. Ancak aldıkları risk hepsinden fazla. 

Şimdi birde buna 3600 eklendi. 

3600 de ise büyük bir adaletsizlik kapıda. Sağlıkta görev yapan genel idari hizmetlerin 3600'de adı bile geçmiyor. 

Buradan  örnek vererek uyarıyoruz.  X ili eğitim araştırma hastanesinde görev yapan 2 din görevlimiz/imam 3600 ek gösterge alacak. Bu din görevlilerin bağlı olduğu şef 2200 , bağlı oldukları hastane müdürü 3000 ek gösterge alacak. Bu adalet değildir.  Bu ve buna benzer birçok sorun kapıda beklemektedir. 

personel sağlık 

Editör: TE Bilisim