Rusya-Ukrayna savaşında 27'nci güne girilirken mutlak bir başarı elde edilememesi nedeniyle Moskova yönetiminin nükleer silah kullanabileceği seçeneği öne çıktı. ABD’nin önemli basın organlarından The New York Times'ın ve birçok gazetenin gündeme getirdiği Putin’in köşeye sıkıştıkça bu seçeneğe başvurması endişesinin giderek arttığı iddiası gündemde sıcaklığını korurken Rusya'dan açıklama geldi.

PESKOV: PUTİN NÜKLEER SİLAHA BAŞVURABİLİR

Moskova yönetiminden gelen açıklama gündeme bomba gibi düştü. Dünyanın korktuğu olasılık olan 'nükleer silah' kullanımı ilk kez dile getiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkelerine yönelik "varoluşsal bir tehdit" görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.

"PUTİN AMACINA ULAŞAMADI"

Peskov, Putin'in şu ana kadar Ukrayna'daki amaçlarına ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine, "Henüz değil. Henüz amaçlarına ulaşamadı." yorumunda bulundu. Ukrayna savaşını "özel askeri harekat" olarak nitelendiren Peskov, "Operasyonumuz önceden belirlenen planlar ve amaçlar dahilinde ilerliyor." dedi.

Editör: TE Bilisim