Adım adım Rektörü istifaya götüren süreçte neler yaşanmıştı?

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sosyal medyada canlı yayın yapmış ve sosyal medyanın diline düşmüştü. Sosyal medyada canlı yayın açan ve canlı yayının nasıl yapıldığını da tam bilmeyen Çomaklı, bir öğrencisinin "siyaset yapma sınavları iptal et" mesajı üzerine kopmuştu.

Öğrencisine gülerek parmak sallayan Şafaklı, "Lan sen" dedikten sonra şöyle konuşmuştu: "Lan sen... Ders çalış ders çalış... Valla anama derim sizi... Parçalar sizin hepinizi ha!... Kafanızı gözünüzü kırar..."

Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın öğrencilerini "Anama söylerim sizi hepinizin kafasını kırar" sözlerinin ardından annesi Zekiye Çomaklı'nın tartışmalı bir videosu internete düşmüştü. Zekiye Çomaklı'nın "İzmir'lileri Allahsız, gavur..." dediği sözler de yeni bir tartışma başlatmıştı.

Zekiye Çomaklı, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak koronavirüse karşı mücadele ettiğini söyleyerek, "Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" demişti.

Editör: TE Bilisim