ÖZEL HASTANELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 25 Mart 2021 tarihli ve 31434 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

27/3/2002 tarihli Genelge de ve 24708 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş ve aynı maddenin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Mesul müdür tarafından düzenlenen personel çalışma belgesinin müdürlük tarafından onaylandığı tarihten itibaren personel çalışmaya başlayabilir.”

“Personelin işten ayrılışları, en geç beş iş günü içinde müdürlüğe bildirilir ve personel çalışma belgesi iptal edilir. İşten ayrılan personelin yerine çalışmaya başlayacak personel için mesul müdür tarafından düzenlenen personel çalışma belgesi en geç beş iş günü içinde müdürlüğe sunulur. İşten ayrılan uzman hekim yerine aynı uzmanlık dalında hekim başlatılabilir, ancak yan dal uzmanlığı bulunanlar Bakanlıkça planlama amacıyla oluşturulan komisyonlardan görüş alınarak ana dalda başlatılabilir.”

Sağlık Bakanlığı onaylı personel çalışma belgeleri hastanelerin ruhsatlandırma ekipleri veya İnsan Kaynakları ekipleri tarafından yapılmaktadır.

Daha önce ayrılan çalışanların çıkış evraklarının 5 iş günü içinde müdürlüğe iletilmesi gerekiyordu. Bildirimle birlikte personel çalışma belgeleri iptal ediliyordu. Değişen yönetmeliğe ayrılan kişi yerine bildirim yapılacak ise yine 5 iş günü bildirim yapılması gerektiği şerhi eklenmiştir. Bu durumda ayrılan kişi yerine başlayacak kişi var ise Mesul Müdür onaylı personel giriş belgelerinin 5 iş günü içinde müdürlüğe iletilmesi gerekmektedir.

Bu durumda çalışanlar göreve başlamadan önce müdürlük bildirimi yapılmış olmalı ve müdürlük onayı alındıktan sonra kişi sahada göreve başlatılmalıdır.

Meltem Tuzal / Personel Sağlık NET

Editör: TE Bilisim