Rayından çıkan ekonomik göstergeler, açlık ve yoksulluğu büyütüyor. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Araştırma Merkezi (KAMU-AR) tarafından hazırlanan Mayıs ayına ilişkin ‘Açlık-Yoksulluk Araştırması’ sonuçları da ekonomideki vahim tabloyu gözler önüne serdi.

YOKSULLUK SINIRI 20 BİNE DAYANDI

Araştırma sonuçlarına göre Mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı tutarı 6 bin 465 lira, yoksulluk sınırı tutarı ise 19 bin 406 lira olarak kaydedildi. Alım gücü ile ilgili de sonuçlara yer verilen araştırmaya göre, Ankara’da en fazla alışveriş yapılan marketlerden derlenen fiyatlara göre sağlıklı beslenebilmek için aylık olarak harcanması gereken tutar bir önceki aya göre 183 lira artarken, son bir yılda ise 821 lira arttı.

YOKSULLUK SINIRI AYDA BİN LİRA ARTIYOR

Yoksulluk sınırının araştırma sonuçlarına göre 20 bin liraya dayanması, toplumun yüzde 20’sini oluşturan zengin kesiminin dışında kalan yüzde 80’lik kesiminin yoksul olduğunu ortaya koydu. Bu verilere göre ülkelerin dengeli ekonomisinin temelini oluşturan orta sınıf ise ülkemizde yok olmaya başlıyor. Öyle ki bu yılın ilk beş ayında yoksulluk sınırı 5 bin 892 lira artış gösterdi.

Editör: TE Bilisim