14 yıldır Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan Pratisyen Hekim Dr. Nesrin Kanbal (47), 22 yıldır evli olduğu ancak şiddet gördüğü gerekçesi ile 2 yıldır ayrı yaşadığı Kuşadası Devlet Hastanesi’nde diyaliz doktoru olarak görev yapan eşi N.Y. (56) tarafından hastanede darbedildiğini öne sürdü.

Rahatsızlığı dolayısıyla İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gittiğini söyleyen Dr. Nesrin Kanbal, sonuçlarını göstermeye çıktığında eski başhemşiresi tarafından eşinin bağımlılık polikliniğinde bulunduğunu öğrendiğini ifade etti.

"Hazırladığım notları vermek için bağımlılık servisine gittim"

Nöbetinin ardından İzmir'e geldiğini ifade eden Dr. Nesrin Kanbal, "İzmir’e geldiğim zamanda eğitim aldığım ve hocalarımın olduğu Ege Üniversitesi’ne ağrılarımın artması sebebiyle başvurdum. Hem hocalarımı ziyaret amaçlı hem de sonuçlarımı hocalarımı göstermek için Ege Üniversitesi’nde bulunan nefroloji bölümüne çıktım" dedi.

Orada arkadaşının ve eski başhemşiresinin yanına geldiğini belirten Kanbal, "Yanıma gelince bana dünkü diyaliz sınavında bulunmadığımı ve sınavları geçenlerin listesinde adımı olmadığını ve eski eşimin de sınavı geçemediğini söyledi. Bana neden sınava gelmediğimi sorduğunda, eski eşimle uzun zamandır konuşmadığım için sınavdan haberim yoktu dedim. Eşimde burada galiba diye sorunca da ‘evet burada bağımlılık servisinde yatıyor’ dedi. Hemşire arkadaşım benden eşime ulaştırmam için diyaliz sınavının notlarını istedi" diye konuştu.

Hazırladığı notları vermek için bağımlılık servisine gittiğini söyleyen Kanbal, "Not istemişsin, bırakıyorum. Zaten 2-3 hafta burada yatacağını biliyorum. En azından böyle ders çalışırsın" dedim" ifadelerini kullandı.

"Arkamı dönmemle duvarı görmem bir oldu"

Uzun süre ayrı yaşadığı eşi tarafından hastane içerisinde şiddete uğradığını iddia eden Dr. Kanbal, "Arkamı dönüp gidiyordum ama arkamı dönmemle duvarı görmem bir oldu. Nasıl bana yetişti, nasıl duvara girdim hiç bilgim yok. Direk sağ omuzum, sağ kulağım burnumun bir kısmı ve kafamın sağ kısmı tamamen duvardaydı ve üstüm başım kan içindeydi. Sağ dişlerimden en az 4 tanesi kırık bir şekilde elime geldi" dedi.

"Bu kadar çığlığa kimse gelmedi"

Çığlık attığı esnada kimsenin yanında gelmediğini belirten Kanbal şunları söyledi:

"Bağırdım çağırdım, bulunduğum odanın kapısı açık ve hemşire odasının karşısında. Mesafe olarak 3 metre bile değil. Bu kadar çığlığa hiç kimse gelmedi. Görmedim. Kaç dakika geçti bilmiyorum. Elimdeki cep telefonuyla da yüzümü ve diğer yerlerimi darp etti. Kapıda birkaç hasta yakınının ve hasta bakıcının dış kapıya geldiğini gördüm. Kendimi koridora attım."

Ayrı yaşadığı eşinin yıllardır kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını iddia eden Kanbal, "Benim 22 yıllık eşim ve 3 çocuğumun babasından ayrılmamın sebebi, yaklaşık 12 yıldır alkol bağımlısı ve alkolik tedavisi almasına rağmen kötü alışkanlıklarından vazgeçememiş olması ve beni ve çocuklarımı yıllardır darp etmesi. Ayrıldığım 2 yıl içinde bile en az 3 kere resmi kurumun içinde, hastanenin önünde, polislerin önünde darp edildim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim