Bazen hayatta karşılaştığımız sorunlara çözüm bulamayız. Bazense sorunlar, kendi kendimize çözüm bulmak için oldukça büyüktür. Bu nedenle, çözemediğimiz sorunları çözmek, ilişkimizdeki problemleri ortadan kaldırmak, günlük hayatta yaşadığımız problemlere çözüm bulmak için uzman desteğine ihtiyacımız vardır. Psikologlar; ailenizle, eşinizle ve çocuğunuzla yaşadığınız problemlere çözüm ararken, aynı zamanda günlük hayatta karşınıza çıkan sosyal fobi ve OKB gibi sorunları da ortadan kaldırabilmektedir. Cinsel sorunlardan, çocukluk travmalarınızın hayatınıza olan olumsuz etkilerine kadar her konuda psikologlar ile görüşebilir ve uzman desteği alabilirsiniz.

Psikolojik destek almak için çeşitli yollar bulunmaktadır. Hastane ve muayenehane aracılığıyla yüz yüze görüşme yapabilir veya yöntemini tercih edebilirsiniz. Koronavirüs sürecinin ardından oldukça hızlı bir şekilde çoğalan günümüzde sıkça tercih edilmektedir. Bu sayede bulunduğunuz şehirle sınırlı kalmaz, kendinize uygun psikoloğu bulmak için tüm Türkiye'de araştırma yapabilirsiniz. Son zamanlarda sayısı hızla artmakta ve bu da beraberinde hizmetinin daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. kişinin kendisini iyi hissettiği yerde bulunmasını sağladığı için oldukça avantajlıdır. Yüz yüze görüşmede yaşanan kendini ifade edememe veya sorunlarından açık olarak bahsedememe problemleri, tedavi sürecini olumsuz yönde etkilemektedir. Görüşmenin, kendinizi rahat ve konforlu hissettiğiniz bir yerde yapılması, tedavi sürecinin daha sorunsuz atlatılması için yüksek önem taşımaktadır. Böyle olunca kendinizi daha rahat ifade edebilir, sorunlarınızı daha net ve detaylı anlatabilirsiniz. Ardından sorununuza çözüm bulmak da bir o kadar kolay olur.

Online Terapi Yararlı Mıdır?

Çoğu kişi yönteminin sağlıklı olup olmadığı konusunda kararsız durumda. Online terapi hakkında birçok bilimsel çalışma bulunmaktadır ve hepsi, online terapinin başarılı olduğunu kanıtlamıştır. Tedavi sürecini etkileyen faktör terapi yöntemi değil, iletişim becerisidir. Eğer görüşmeye başladığınız online psikolog ile başarılı bir iletişiminiz varsa, siz kendinizi rahatça aktarabiliyorsanız ve o da sizi anlayabiliyorsa, yönteminin bu iletişimi olumsuz etkilemesi mümkün değildir. Çoğu kişi, koronavirüs nedeniyle hastaneye başvurarak yüz yüze terapi yöntemini tercih etmeye çekiniyor. Bu nedenle de psikologları ile yapacakları görüşmeleri belirsiz bir zamana erteliyorlar. Fakat psikolojik destek alma ihtiyacı duyuyorsanız, asla ertelememeniz gerekmektedir. Bu yüzden, başarılı olduğu bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış olan yöntemini tercih etmelisiniz. Bu sayede hem tedavinizi ertelemez, hem de tamamen konforlu ve rahat bir şekilde, kendi evinizden ile görüşebilirsiniz. Detaylı bilgi ve randevu için web sitesini inceleyebilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim