Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin ne kadar ücret aldığı merak edilmişti. TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin aldıkları ücretin 15 bin 130 TL olduğunu açıklamıştı. Peki üyelerin maaşları nasıl belirleniyor?

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 35 inci maddesinde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerine yapılacak ödemelerin nasıl belirlendiği açıklanmıştır. Buna göre;

Cumhurbaşkanlığına bağlı kurulların üyelerine, (100.000) gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ek ödeme yapılabilir. Bu ek ödeme, yapılacak işin niteliği, çalışma süresi ve üstlenilen görev dikkate alınarak her bir üye için farklı tutarlar belirlenebilir.


Bu ödemeler hakkında aylıklara ilişkin hükümler uygulanır ve damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz. Bu ödeme, ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye ödemesi, ikramiye, ücret ve her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz.

Bu hüküm gereğince 100.000 * 0,154461 = 15.446.100 TL. Bu tutardan sadece binde 7,59 oranında damga vergisi kesilecektir.

Editör: TE Bilisim