Nöbetli birimlerde çalışan sağlık personeli,  covid nedeniyle kamuda esnek mesaiye geçilmesi  ve önümüzdeki bayram tatilinde verilen idari izinler gibi hakların hiçbirinden faydalanamamaktadır.

personel sağlık net

Tam kapanmanın başladığı günden bu yana gerek sağlık bakanlığı merkez binasından gerekse il sağlık müdürlüklerinde ve bağlı birimlerde ramazan ayının da etkisi ile amirler tarafından esnek mesai uygulatılıyor. 

Ramazan Bayramının olduğu hafta ise tüm devlet memurlarına  2,5 gün idari izin verildi.

Tam kapanma ile alınan esnek mesai kararı ve  Ramazan Bayramında verilen idari izinle beraber kabaca hesap yapılırsa nöbetle çalışan bir sağlık personeli bu süreçte 200-250 saat emsali memurlara göre işe daha fazla geldi. Ancak bu hak kaybı kimsenin umrunda olmadı.

200-300 saat fazla çalışma ise branşara göre 3 ila 9 bin arasında bir ücrete denk gelmektedir. 

Öğretmenlere işe gitmeden ek ders veren mekanizma ne yazık ki sağlıkçılara sıra gelince gözleri görmez, kulakları duymaz oldu.

Covid bir savaştır. Hemde ölüm kalım savaşıdır. Askerimiz polisimiz nasıl doğu illerinden ve terör bölgelerinde savaş verip çift maaş alıyorsa; doktorumuz, hemşiremiz, hasta bakıcımız da daha insanca ücretleri hak ediyor.

personel sağlık net

Sağlıkta nöbet ücreti ne kadar?

2021 yılı ilk 6 ayı için ödenecek nöbet ücretleri için tıklayın

Editör: TE Bilisim