Rubin, Erdoğan'ın üçüncü darbe girişimine maruz kalacağını ve darbenin Peker üzerinden olacağını öne sürüyor. Biden'ın göreve başlamasıyla 4,5 yıl önceki senaryonun raftan indiği görülüyor.

15 Temmuz darbe girişimini 4 ay önce 'fısıldayan' eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin'in 12 Ekim 2016 tarihli yazısı Sedat Peker'in içinde olduğu senaryoyu deşifre ediyor. Rubin'in, The American Enterprise Institute'daki yazısı 15 Temmuz'da başarısız olan ABD Başkanı Obama ve halefi görülen Hillary Clinton'ın yeni darbe için düğmeye bastığını gösteriyor.

SPONSOR ABD, BAE VE FETÖ

Ancak Kasım 2016'da Trump'ın başkan seçilmesiyle hesaplar bozuldu. Biden'ın göreve başlamasıyla 4,5 yıl önceki senaryo raftan indirildi. Peker'in FETÖ'nün 17-25 Aralık tezlerini tekrarlaması ve iftira videolarını 15 Temmuz'un finansörü BAE'den yayınlaması resmi tamamlıyor.

4,5 YIL SONRA RAFTAN İNDİRİLDİ

Michael Rubin, 12 Ekim 2016'da 3. darbe iddiasında bulunmuştu. Rubin, Türkiye'deki darbe heveslilerini heyecanlandıran yazısında, 15 Temmuz'u sulandırmaya çalıştı. Darbe girişiminin çok amatörce yapıldığını ve bu darbe girişiminin Erdoğan'a düşmanlarını temizleme imkanı verdiğini söyleyen Rubin, FETÖ'cülerin darbeye katıldığını belirtti ancak Kemalist subayların da darbeye katıldığını öne sürdü.

HAYATINA DA MAL OLABİLİR

Rubin daha sonra da AK Parti içinde bulunan herkesin ellerinin temiz olmadığını ileri sürdüğü yazısında "Erdoğan'ın durdurulması" gerektiği gibi imalarda da bulunuyor. Rubin, "Ama üçüncü bir darbe en şiddetlisi olabilir; pekala Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına da mal olabilir" diyor. Rubin'in darbe senaryolu yazısının en dikkat çeken kısmı ise organize suç örgütü soruşturması kapsamında aranan ve bir süredir yaptığı YouTube yayınlarıyla Türkiye'ye operasyon çekmeye çalışan Sedat Peker ile ilgili yaptığı değerlendirmeler. Peker'in durumunun ilginç olduğu ve Türkiye'nin en güçlü mafyası olarak bilindiği aktarılan yazıda, Erdoğan'a yönelik suikast girişimlerinin olacağı da öne sürülüyor.

PEKER VE YOLDAŞLARININ HIRSLARI

Yazıda şöyle deniliyor: "Genel olarak söylemek gerekirse, Peker ve yoldaşları hırslarını ve ideolojilerini bir kenara bırakmaya uygun değiller. Peker devletin dizginlerini hiçbir zaman eline almak istemese de, kendisini Cumhurbaşkanlığı sarayına bir kukla oturtmak için çok sayıda kıdemli Türk politikacıyla yeterli bağlantıları bulunmaktadır. Erdoğan bir sultan olduğuna inanabilir, ancak gerçekte ise, kendisi aslında sadece idama yürüyen ölü bir adam olabilir."

TRUMP HESAPLARI BOZMUŞTU

2016'da darbe girişiminin mesajını aylar önceden veren Rubin, ABD'deki seçimleri ise hesap edemedi. 15 Temmuz'un arkasındaki ABD'de 2016 Kasım'da yapılan seçimler, senaryonun rafa kalkmasına neden oldu. 15 Temmuz sürecinde ABD Başkanı olan Barack Obama'nın yerine Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton oldu. ABD seçimlerinde FETÖ, Donald Trump'a karşı Clinton'a destek verdi. Hatta FETÖ yüklü miktarda bağışta bulundu. Farklı isimler üzerinden bağış yapıldığı için FETÖ'nün seçimde Clinton'a ne kadar bağış yaptığı net olarak tespit edilemese de rakamın 2 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

JOE BIDEN'LA YİNE DEVREDE

Ancak başkanlık seçiminin kazananı Trump oldu. Böyle olunca da Obama döneminde hazırlanan darbe senaryosu uygulanamadı. Ancak 2020 Kasım'da Joe Biden'ın ABD Başkanı seçilmesiyle 2016 yılındaki içinde Peker'in de yer aldığı darbe senaryosu devreye sokuldu. Kaçak konumundaki suç örgütü liderinin iddialarını doğru kabul eden CHP de hemen kolları sıvadı ve algı operasyonuna başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, "Mafya batağına battılar. Cumhur İttifakı ve mafya iç içe geçmiş. İçişleri Bakanlığı tamamen kirlenmiş" iddiasında bulundu. Ayrıca ana muhalefet Peker ile ilgili birçok iddiayı da ortaya attı.

Rubin adım adım yazmış

The American Enterprise Institute'daki yazısının önemli bölümünü bugünleri görür gibi Peker'e ayıran Rubin şu ifadeleri kullanıyor: Gülenciler'in (FETÖ) geniş bir ağı olması karşın, Peker'in bağlantılarının da güçlü olduğu söylenmektedir. Erdoğan, Gülencileri (FETÖ), etnik liberalleri, politik rakiplerini hedef alırken Peker ve Peker'in en yakın müttefiklerini de bertaraf etmektedir. Geriye sadece Erdoğan ve Türk mafyası güç olarak kaldığında ne olacak? Böyle durumda hesaplaşma şiddetli mi olur? Erdoğan suikasta uğrarsa -ki girişimler olacaktır- Türk derin devleti, boşluğu doldurmak konusunda geride kalan en muhtemel güç olacaktır.

Peker devletin dizginlerini hiçbir zaman eline almak istemese de, kendisinin Cumhurbaşkanlığı sarayına bir kukla oturtmak için çok sayıda kıdemli Türk politikacıyla yeterli bağlantıları bulunmaktadır.

Fitilini ateşledi

Peker, yayınladığı 6. videoda Michael Rubin'den bahsetti. Kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini iki gelişmenin tetiklediğini söyleyen Peker, "Fitilin ilk ateşlenmesi Michael Rubin adında Amerikalı bir yazarın, yazdığı yazıyla oldu. 'Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrasında, Tayyip Erdoğan'a ihanet etmez. PanTürkizm görüşüne sahip bu kişi bu şekilde güçlenmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir' dedi. Buna inanan ruh hastaları oldu, işin kötü yanı bizim arkadaşlarımız da gururlandılar" dedi. Rubin ise sosyal medya hesabından Peker'e yanıt verdi ve "Söylenmekten vazgeç. Türkiye'nin cezaevlerindeki politik esirlerin her biri senden daha şerefli ve onurlu davranıyorlar" dedi.

Gülen ile Clinton iltifatları

FETÖ'nün mahrem yapılanmasına ilişkin bir davada üst düzey bir mahrem imam, "Fetullah Gülen ile Hillary Clinton'ın araları iyi. Clinton, Gülen'e 'Dünyada çok belirgin değilsiniz ancak dengeleri değiştirebilecek güçtesiniz, fark edilmeyecek bir gücünüz var' diye iltifat ettiğinde, Gülen'in de Clinton'a 'Asıl dünyadaki tüm dengeleri değiştiren Amerika'dır' şeklinde iltifatlarda bulundu" ifadelerini kullanmıştı.

CIA ile görüştüm

Rubin'in 2016'daki yazısında adı Erdoğan'dan sonra en çok geçen isim Sedat Peker, söz konusu yazının ardından bir açıklama yapmıştı. 2000'li yılların başında, Swiss Otel'in kral dairesinde Amerika elçilik görevlileri, CIA ve DEA ajanları ile resmi bir görüşme yaptığını söyleyen Peker, "Bölgenin en büyük mafyası olduğumu belirten bu yazısına karşılık şunu sormak isterim: Sizin büyükelçilik yetkilileriniz ayrıca CIA, DEA ajanlarınız iki yeminli tercüman ile beraber dünyanın her yerindeki mafya babalarıyla görüşme mi yapıyor?

AMERİKA DEVLETİ'NİN RESMİ TALEBİ!

O zaman Sayın Rubin sizin kendi devlet yetkililerinize böyle bir görüşmeyi nasıl yaparsınız diye sormanız gerekmez mi? Kıymetli dostlarım, önümüzdeki günlerde Michael Rubin'in merakını gidermek için Swiss Otel'de yapılan ve Amerika Devleti'nin resmi talebiyle gerçekleşen görüşmenin detaylarını sizlerle paylaşacağım. Kendisinin bu bölgenin en büyük mafyası dediği şahsıma Amerika devlet görevlilerinin hangi güzellemeleri yaptıklarını da mutlaka anlatacağım" demişti.

Editör: TE Bilisim