29 Mayıs 2021 hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika bilgisine göre; Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli sağanak beklenirken, 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda, "Sel ve su baskınları ile fırtına ve hortuma karşı tedbirli olunmalı" ifadeleri yer aldı.

Son dakika hava durumu haberi... 29 Mayıs 2021 hava nasıl olacak? Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in büyük kısmında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Son günlerde etkili olan sıcak havalar bu hafta yerini sağanağa bırakıyor.

SICAKLIKLAR İÇ VE KUZEY KESİMLERDE AZALACAK

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının düşmesine neden olacak yağışlı hava dalgasının önümüzdeki hafta perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.

İSTANBULLULAR DİKKAT! MARMARA İÇİN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Bölgedeki sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Sakarya çevrelerinde yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması beklenirken sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

14 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin uyarı haritasında; Amasya, Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Samsun ve Tokat için sarı kodlu uyarı verildi.

Gök gürültülü sağanak yağış beklenen sarı uyarıda şu ifadeler kullanıldı: Bugün (29.05.2021 Cumartesi) ilk saatlerden itibaren Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Sinop, Kastamonu, Sakarya, Ankara ve Çankırı çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
İzmir: Az bulutlu ve açık 27
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Antalya: Parçalı bulutlu 29
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 26
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33

Editör: TE Bilisim