Memurların 3600 ek gösterge talebi gündemden düşmüyor. Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 3600 ek gösterge sözünün tüm çalışanları kapsayacak şekilde yerine getirilmesini istedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN MAYIS AYINDAKİ AÇIKLAMASINA DEĞİNDİ
"Nitekim Cumhurbaşkanı, mayıs ayında yaptığı bir açıklamada “Ek gösterge konusunda verilen söz ne ise tutulur” dedi" sözlerine değinen Kahveci "Milyonlar, bir müjde beklemektedir. Bu müjde daha fazla geciktirilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 3600 ek gösterge düzenlemesinin sadece belli meslek gruplarının değil, bütün kamu çalışanlarının en önemli meselesi olduğunu belirterek şunları söyledi;

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılında imamlar, öğretmenler, polisler ve hemşirelerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceği sözünü vermişti. O dönem biz, ek gösterge konusuna parmak basılmasının son derece yerinde olduğunu ancak ek göstergenin yalnızca belli meslek gruplarının değil tüm kamu görevlilerinin en önemli meselelerinden birisi olduğunu vurgulamıştık.

"'BELLİ MESLEK' ADALETSİZLİĞİ ARTIRACAKTIR"
Belli mesleklerin ek gösterge rakamlarının yükseltilip diğer çalışanların görmezden gelinmesinin hem hiyerarşik yapıda hem de emekli maaşlarında var olan adaletsizlikleri artıracağını bu nedenle ek gösterge konusunun bütüncül bir şekilde ele alınarak tüm memurları kapsayacak şekilde çözüme kavuşturulmasını istemiştik."

KAHVECİ: TEKLİFİMİZ TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMIİSYONU'NDA BEKLİYOR
Taleplerimizle ilgili kanun teklifinin TBMM'ye sunulduğunu hatırlatan Kahveci, " tüm kamu çalışanları bu zor günlerde yüzlerini güldürecek bir haber bekliyor" diyerek şu açıklamada bulundu;


 
"Bu taleplerimizi lafta bırakmamış, elimizi taşın altına koyarak kısa süre içerisinde imam, öğretmen, polis ve hemşireler yanında bütün kamu görevlilerini içeren bir ek gösterge kanun teklifi hazırlamıştık. MHP Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı, hazırladığımız bu tekliften yola çıkarak bizim hassasiyetlerimizi de içeren bir kanun teklifini TBMM’ye sundu. Bu teklif halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekliyor.

Bugün bütün dünya bir salgın belası ile mücadele ediyor. Ülkemiz, salgına karşı diğer ülkelere oranla son derece başarılı bir mücadele yürütüyor. Dünyanın hemen her ülkesinde sağlık hizmetleri başta olmak üzere kamu hizmetleri akamete uğrarken ülkemizde kamu hizmetleri sorunsuz olarak sunuluyor.

Bu başarıda canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımız baş rolü oynarken, güvenlik görevlileri, zabıtalar, posta dağıtıcıları, öğretmenler, enerji, ulaşım, haberleşme, tarım, 112 Acil Çağrı Merkezi, büro hizmetleri, gümrük çalışanları, din görevlileri velhasıl tüm kamu çalışanları sürekli alanlarda, işlerinin başında, milletimizin hizmetindeydiler.


 
Bu süreçte herkes çok çalıştı, çok mücadele etti, çok yoruldu ve çok yıprandı. Sağlık çalışanlarımız, bütün kamu görevlileriyle birlikte son derece düşük ücretlerle geçim sıkıntısı yaşıyor. Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü her geçen gün düşüyor. Bir taraftan salgınla bir taraftan ekonomik açmazlarla mücadele ediyorlar.

Memurlarımız emekli olduklarında ise adeta sefalet ücretine mahkûm oluyor, asgari ücretin biraz üzerinde emekli maaşı alıyor. Başta hemşirelerimiz, polislerimiz, imamlarımız ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kamu çalışanları bu zor günlerde yüzlerini güldürecek bir haber bekliyor."

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ DAHA FAZLA GECİKTİRİLMEMELİDİR
Ek gösterge konusunda ayrıca bir çalışma yapılmasına gerek olmadığını vurgulayan Genel Başkan Kahveci,

"Nitekim Cumhurbaşkanı, mayıs ayında yaptığı bir açıklamada “Ek gösterge konusunda verilen söz ne ise tutulur” dedi, bizleri umutlandırdı. Canlarını ortaya koyarak hizmet üreten kamu çalışanlarının emeklerinin maddî bir karşılığı yoktur. Emeklerine paha biçilemez.


 
Milyonlarca kamu çalışanı verilen bu sözün hayata geçmesini ve sorunlarına çare bulunmasını bekliyor. Ek gösterge konusunda ayrıca bir çalışma yapmaya gerek yok, çare 2 yıldır TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen tekliftedir.

Ek gösterge sözünün talebimiz doğrultusunda hayata geçirilmesi, canları pahasına görev yapan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm memurlarımızın emeklerine bir teşekkür niteliği de taşıyacaktır. Milyonlar, bir müjde beklemektedir. Bu müjde daha fazla geciktirilmemelidir" dedi.

Editör: TE Bilisim