Asgari ücret artışı sonrası gözler memur ve emekli aylıklarında yapılacak artış oranına çevrildi. Dün akşam Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında açıklamalarda bulundu. Memur ve emekli zammına ilişkin 'Hazine sıkıntı çıkarmayacak' ifadesini kullanan Bakan Nebati memur zammı için kesin bir ifade kullanmaması dikkatlerden kaçmadı.

BAKAN NEBATİ "KAMU GÖREVLİLERİ İLE ÇOK GÜZEL ANLAŞMA YAPILMIŞ"
Zam oranının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade eden Nebati, "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmışsınız, kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış. Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım. Zam oranında sayın Cumhurbaşkanı gerekeni açıklar. Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak. Yapılacak düzenleme, bütçede disiplinsizliğe yol açmayacak. Ona göre hesap kitap yapılacak. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz."

MEMURA EK ZAM VAR MI YOK MU?
'Memura ek zamda kafa karışıklığı bitmedi!' başlıklı haberimiz sonrasında Memur Sen Gelen Başkanı Ali Yalçın'da yapılan vergi düzenlemsinin memurların çoğunluğu için 38 TL olduğunu ifade etmiş ve 38 TL olarak yansıyacak olan zammı 300 TL gibi göstermede kim suçlu ise hesabının sorulmasını istemişti.

'Memura ek zam tartışması büyüyor: 38 TL'nin hesabı sorulsun' başlıklı haberde asgari ücrete uygulanan vergi istisansının memur maaşlarına ne kadar bir zam olacağına ilişkin Memur Sen'in açıkladığı ortalama aylık artışları yer almıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün akşam ise memura ek zam için kesin ifadeler kullanmadı. Fakat emekliler için kesin ifade kullanarak "Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım. Zam oranında sayın Cumhurbaşkanı gerekeni açıklar." dedi.

ENFLASON 3 OCAK'TA AÇIKLANIYOR
Aralık ayı enflasyon rakamları ise 3 Ocak Pazartesi günü açıklanacak. % 7,47'lik enflasyon farkı oluşan memur ve memur emeklileri için Aralık ayı enflasyonun eklenmesi ile Ocak 2022 zam oranı netleşecek. Memurlar ve memur emeklileri sadece yüzde 5 oranında Ocak ayında toplu sözleşme zammı alacaklar.

3 Ocak 2022 tarihinden sonra memura ek zam tartışmalarının daha da ön plana çıkacağı değerlendirilirken memurlar kamuda toplu sözleşmede en düşük zam oranına sahip olan çalışanlar olarak dikkat çekiyor.

Memurların 2022 ve 2023 yılı toplu sözleşme zamları;

Editör: TE Bilisim