Sayılkan, maske kutusunun üzerinde CE damgasının olması gerektiğinin altını çizerek, "Maske 3 katlı ve telli olmak zorunda. Klasik iki katlı maskenin arasında bir filtre olmalı" açıklamasını yaptı.

20 KURUŞA KADAR DÜŞTÜ

Uzmanlar tane fiyatının 20 kuruşa kadar düştüğünü, bu maskelerin kalitesiz ve standart dışı olduğunu söyleyerek, vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor.

3 KATLI OLMASI GEREKİYOR

Cerrahi maskenin 3 katlı olması gerektiğin ifade eden Sayılkan, maske kutusunun üzerinde CE damgasının olması gerektiğini ifade ederek, şu açıklamayı kaydetti:

"Kutu üzerindeki barkodu, cep telefonlarına indirilen Ürün Takip Sistemi (ÜTS) mobil uygulamasına okuttuğunuz zaman firmayla ilgili bilgilere ulaşırsınız. Bu sayede, firmanın kaydına, gerekli izinlerin alınıp alınmadığına ulaşılabilir. Eğer böyle bir imkanınız yoksa eczanelerden yardım isteyebilirsiniz"

3 KATLI VE TELLİ OLMAK ZORUNDA

Maskenin 3 katlı ve telli olmasının zorunlu olduğu ifade eden uzman isim, maskeler ile ilgili, "Salgın süreci bitene kadar maskeyle yaşamak zorundayız. Cerrahi maskeler her yerde satılıyor, herkes üretiyor. Maske 3 katlı ve telli olmak zorunda. Klasik iki katlı maskenin arasında bir filtre olmalı. Pazar girişlerinde, benzin istasyonlarında, kırtasiyelerde, sokakta birçok farklı cerrahi maskeler satılıyor. Bize geliş fiyatının neredeyse yarısına bir paket maske satılıyor. Bu maskeleri incelediğimizde, kayıtlarının olmadığını, Bakanlık onaylarının olmadığını ve istenilen özellikleri taşımadığını görüyoruz" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim