Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'deki büyükşehir belediye başkanları toplantısına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine hayırlı olsuna gelmeyen AK Partili ilçe belediye başkanlarını Erdoğan'a şikayet ettiğini açıkladı.

Büyükşehir Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısının dördüncü oturumu, önceki gün Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, İlçesindeki sıkıntıları anlatarak bazı hizmetleri Büyükşehir'in kendilerine devretmesini istedi. "Bütçesiyle, ödeneği ile birlikte parkları, yeşil alanları, mezarlıkları, orta refüjlerin bakımını ilçe belediyelerine verin. Biz yerinden yönetim olarak yapacağımız tüm işleri ilaçlama dahil yapalım. Biliyorsunuz Bala'nın geçim kaynağı tarım, hayvancılık, madencilik. Polatlı'dan sonra ikinci büyük tarım arazisine sahip. Kesikköprü'nün suyu atıl kaldı Gerede'den su gelince. Sulu tarım, seçim vaatleriniz arasında vardı. 28 köyümüz sulu tarıma geçebilir. Bir an önce harekete geçilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Mansur Yavaş ise; Bala Belediye Başkanı'nı ilk kez gördüğünü belirterek "Ben daha seni bugün gördüm. Dün cumhurbaşkanına da şikayet ettim. 'Bizi topladınız çok güzel bir şey yaptınız, şunu bilmelisiniz ki Ankara'daki ilçe belediye başkanlarının bir çoğu bana hayırlı olsuna bile gelemedi. Gelmedi demiyorum gelemediler. Şimdi siz bizi topladınız ya inşallah onlar da bir çıkar gelirler' dedim" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim