Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde şehir hastanesi inşaatı geçtiğimiz aylarda durmuştu. İhaleyi kazanan Limak Holding’in artan maliyetler nedeniyle işten çekildiği belirtilirken, yeni ihalenin eylül ayında düzenlenmesi bekleniyor.


23 Ağustos 2021’de gerçekleştirilen Diyarbakır Kayapınar 1000 yataklı şehir hastanesi ihalesini iktidarın gözdelerinden Limak İnşaat kazanmıştı. Pazarlık usulü ihaleye yedi şirket katılırken, en düşük teklifi 1 milyar 93 milyon 312 bin TL’yle Limak vermişti. İhalenin ardından 2 Kasım 2021’de sözleşme imzalandı ve hastane için çalışmalar başladı.


Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesi’nde 439 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan inşaat çalışmaları nisanda durdu. İnşaat için konteynerlerin yerleştirildiği ve hafriyat işlerine başlanan çalışma, yüzde 15’i tamamlanmadan tasfiye edildi. Limak, ‘artan emtia fiyatları’nı gerekçe göstererek işten çekilme kararı aldı. İnşaatta başlangıç aşamasında çalışan 200’e yakın işçi ise işten çıkarıldı.

Limak Holding ve sahibi Nihat Özdemir
Limak’ın çekilmesine ve feshe fırsat veren değişiklik 15 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yasa uyarınca gerçekleşme oranı ilk sözleşme bedelinin yüzde 15’ine kadar olan inşaatlar, yüklenicinin başvurusu üzerine feshedilip tasfiye edilebiliyor.

Editör: TE Bilisim