Son dönemlerin rutin günlük bakımlarından biri haline gelen kuru fırçalama yöntemi vücudunun kan akışını hızlandırmaktadır. Özellikle doğru kullanım sonucunda kişilerin vücutlarına birçok fayda sağlayan kuru fırçalama yöntemi ile ilgili bilinmesi gereken birçok püf nokta yer almaktadır.

Kuru Fırçalama Yöntemi Nedir?

Bu yöntem at kılı içeren bir fırça ile vücudun aşağıdan yukarıya olacak şekilde taranması ile oluşan basit bir bakım tekniğidir. Bu uygulamanın en belirgin olan özelliği kan akışını hızlandırmasıdır. Böylelikle cildin alt katmanında yer alan yağlar yavaş yavaş yumuşamaya başlar ve yağların oluşturmuş olduğu selülit sorunu zamanla yok olur. Kuru fırçalama yöntemi aynı zamanda ölü derilerin ortadan kalkmasını sağlar ve böylece cildin daha pürüzsüz bir görüntüye sahip olmasına yardımcı olmuş olur.

Kuru Fırçalama Tekniğinin Uygulanışı

Oldukça basit olan bu yöntemde dikkat edilmesi gereken küçük noktalar yer almaktadır. Önemli noktalar ve bu tekniğin uygulanışı aşağıdaki gibidir:

• İlk olarak vücudun her yerine kolaylık ile ulaşabilecek uzun sapa sahip bir fırça edinilmesi gerekir. İlk kez kullanacak kişilerin daha yumuşak bir fırça seçmesi önerilmektedir. Fakat ilerleyen dönemlerde muhakkak daha sert bir kıla sahip olan fırçaya geçiş yapılmalıdır.

• Kuru fırçalama yöntemi sabah duş almadan önce uygulanmalıdır. (Uzmanlar tarafından bu yöntemin daha sağlıklı olduğu söylenmektedir)

• Son aşamada ise ayak ve ellerden başlayarak uygulamaya geçilmektedir.

Bu esnada kişiler isteklerine göre fırçanın üzerine yağ ya da losyon sürebilecekleri gibi, herhangi bir şey sürmeden de fırçalama aşamasına geçebilirler.

Bilinmesi Gereken Noktalar

Bu yöntemde en önemli püf noktalardan birisi ise uygulama esnasında dairesel hareketler ile vücudun merkezine doğru inilmesi gerektiğidir. (aşağıdan yukarıya ve küçük vuruşlar ile birlikte dairesel hareket yapılmalı) Fırçalama yapılan derinin her kısmını göğüs ve kalp bölgesine doğru olacak şekilde 10 kez fırçalamak gerekir. Bu esnada fırça çok sert bastırılmamalı ve özellikle vücudun tahriş olmasından uzak durulmalıdır. Bu yöntemi ne zaman uygularsanız uygulayın muhakkak uygulama sonrası duşa girmeyi ihmal etmeyin. Aynı zamanda duş sonrası kullanmış olduğunuz vücut losyonu ile de cildinizi yumuşatmaya çalışın.

Kuru Fırçalama Yönteminin Yararları Nelerdir?

Bu yöntem doğal peeling etkisi yarattığından dolayı vücutta yer alan ölü derilerin arınmasını sağlar. Bu işlem sonucunda deri pul pul dökülür ve vücut rahatlamaya başlar. Vücut düzenli bir şekilde fırçalandığı zaman lenf akışı uyarılır. Bu durum ise bağışıklık sistemini tetikler ve vücut kendi detoksunu yapmaya başlar. Bu yöntem aynı zamanda cildi daha pürüzsüz ve yumuşak bir tabakaya çevirdiğinden dolayı selülit oluşumunun da çok büyük ölçüde azalmasını sağlar. Kuru fırçalama yöntemi vücutta yer alan kiri temizlediğinden dolayı vücut daha rahat bir şekilde nefes almaya başlar. Böylece gözenekler açılır, kan akışı hızlanır ve vücut üzerinde yer alan yorgunluk hissi de ortadan kalmış olur.

Bu içerik https://www.yasamvekadin.com/ adresindeki bilgilerden derlendi. Moda ve kadına dair faydalı ipuçları için siz de bu web sitesini mutlaka ziyaret edin.

Editör: TE Bilisim