Sağlıkta hekim dışı personelin sabit ek ödemelerine yapılan % 20 zam ve bu bütçelerin tek yerden dağıtılacak olması bir takım sorunlarıda beraberinde getirdi. Zira sabit ek ödemelerin artması doktor performanslarına kesinti olarak yansıyacaktı.

Sağlıkta son yıllarda sadece memur ve sağlık personelleri değil doktorlarda düşük ücretlere çalışmakta ve özel sektöre kaçmaktadır. Kasım 2021 de toplum sağlığı merkezinde çalışan bir doktor tüm ödemeler eklenince elinde geriye 6800 tl para kalmaktadır. ÖSS de ilk 500'e giren ve aklını ve emeğini tıpa adamış ve insan hayatı ile uğraşan bir hekime 2021 yılında 6800 lira ödenmesi vicdanları yaralamaktadır. Aynı pratisyen doktor özelde ise 20-25 bin lira maaş alabilmektedir. 

Bu kapsamda ön görüşmeleri yapılan doktor maaşlarını iyileştirme çalışmalarına göre ; uzman hekimler için maaş + sabit ek ödeme : 17 bin 600, pratisyenler için maaş + sabit ek ödeme 12 bin 500 olması planlanmaktadır. 

Bu ücretlere performans, nöbet ve icap dahil değildir. 

Ayrıntılar ve daha fazlası personel sağlık net instagram sayfasından ilerleyen günlerde duyurulacaktır. Sayfamıza ulaşmak için tıklayın

Editör: TE Bilisim