2019 yılının Aralık ayında Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını son bir yıldır çeşitli mutasyonlarla karşımıza çıkıyor. Ölümcül salgın can almaya hızlı bir şekilde devam ediyor. Bilim adamları bir yandan aşı çalışmalarına devam ederken, salgın henüz durdurulmuş değil.

614G MUTASYON

Uzmanların yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıkan 614G isimli mutasyon, virüsün insandan insana daha kolay yayılmasına yardımcı oldu. Bu durumda salgının durdurulmasını daha da zor bir hale getirdi.

DÜNYANIN TAMAMINA YAYILDI

614G olarak adlandırılan mutasyon ilk olarak Ocak ayında görüldü. Daha sonra Çin'den Avrupa ve ABD'ye yayılan virüs hızlı bir şekilde can almaya devam ediyor.

614G MUTASYONU ÖLÜM RİSKİNİ ARTTIRIYOR MU?

Ortaya çıkan bu mutasyon hastalığın şiddetini ve ölüm riskini yükselttiğine dair henüz net bir çalışma yok. Fakat mutasyon toplumda koronavirüsün hızlı bir şekilde yayılmasını ve daha çok kişinin hasta olmasına neden oldu.

"ÇOK DAHA BULAŞICI"

Konuyla ilgli açıklama yapan Arizona Translational Genomics Research Institute'te genetikçi David Engelthaler şu ifadeyi kaydetti:

"Önceki ve şu anda yapılan araştırmalara bakacak olursak, bu mutasyon pandemiyi yaratan şey olabilir. 614G, Wuhan'da 2019'un sonlarında ortaya çıkan orijinal koronavirüsten çok çok daha bulaşıcı"

Editör: TE Bilisim